Turun kaupunginhallitus päätti maanantaina 4. kesäkuuta ehdottaa kaupunginvaltuustolle Kauppatorin asemakaavan palauttamista valmisteltavaksi. Kauppatorin asemakaavanmuutos valmistellaan nyt ilman maanalaista pysäköintilaitosta. Samassa kokouksessa kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginteatterin peruskorjauksen hankesuunnitelman.

Turun toriparkki peruuntumassa – teatterin peruskorjaushanke etenee

Turun kaupunginhallitus päätti maanantaina 4. kesäkuuta ehdottaa kaupunginvaltuustolle Kauppatorin asemakaavan palauttamista valmisteltavaksi. Kauppatorin asemakaavanmuutos valmistellaan nyt ilman maanalaista pysäköintilaitosta. Samassa kokouksessa kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginteatterin peruskorjauksen hankesuunnitelman.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kaupunginhallitus esittää uuden asemakaavaehdotuksen valmisteltavaksi siten, että Kauppatorin ja sitä ympäröivien katujen alle ei sijoiteta maanalaista pysäköintilaitosta. Lisäksi pitäisi selvittää mahdollisuudet toteuttaa lisää pysäköintitilaa Yliopistonkadun luoteispuoliselle kallioalueelle (ns. Louhen laajennus) siten, että pysäköintilaitoksesta toteutetaan sujuvat kulkuyhteydet Kauppatoria ympäröiviin kortteleihin ja kalliopysäköinnille tutkitaan uusia sisäänajoja idän ja lännen suunnasta.

Kaupunginteatterin peruskorjaus

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle kaupunginteatterin peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksymistä siten, että peruskorjaus rahoitetaan vuosien 2014–2016 talousarviossa ja että pysäköintitiloja koskeva osa tulee käsiteltäväksi erikseen omana asiana. Hankesuunnitelmaan sisältyy peruskorjaus ja teatterin laajennusosa. Tilatarve on suunniteltu siten, että se kattaa teatteritoiminnan edellyttämät välttämättömät tilatarpeet.

Peruskorjauksen ja laajennusosan kustannusarvio on 24,9 miljoonaa euroa. Irtaimistohankintojen kustannusarvio on 3,35 miljoonaa euroa. Teatterin yhteyteen suunnitellun pysäköintilaitoksen kustannusarvio on 5,57–9,82 miljoonaa euroa riippuen autopaikkojen määrästä. Teatterin peruskorjaus sisältyy talousarvioon ja -suunnitelmaan 2012–2015.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun toriparkki peruuntumassa – teatterin peruskorjaushanke etenee”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi