Virolaisrakentajat perustavat yrityksiä Suomeen

Virolaisten osuus uusista Suomeen perustetuista rakennusalan yrityksistä on jo 13 prosenttia. Tämä on merkki siitä, että virolaiset haluavat toimia Suomessa avoimesti yrittäjinä, kuten aliurakoitsijoina eikä enää pelkkinä epämääräisinä vuokramiehinä.

Virolaisten osuus uusista Suomeen perustetuista rakennusalan yrityksistä on jo 13 prosenttia. Tämä on merkki siitä, että virolaiset haluavat toimia Suomessa avoimesti yrittäjinä, kuten aliurakoitsijoina eikä enää pelkkinä epämääräisinä vuokramiehinä.

Suurin osa ulkomaalaisista osakeyhtiön perustajista tulee Suomen lähialueilta Virosta, Venäjältä ja Pohjoismaista, kertoo Kauppalehti. Lähteenä oli Suomen Asiakastieto Oy:n osakastietokanta.

Kaakkois-Suomessa pelkästään venäläisten osuus uusista yrittäjistä on 17 prosenttia.

Rakennusalalla näkyy virolaisten vahva vaikutus. Viime vuosina Suomeen perustetuissa rakennusliikkeissä pelkästään virolaisten osuus uusista yrittäjistä on 13 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Virolaisrakentajat perustavat yrityksiä Suomeen”

 1. Ja miten pitkäaikaisia kyseiset yritykset ovat? Kun tulee verovelkaa, yrityksien toiminta vain loppuu ja yrittäjä katoaa. Tämä jos mikä on sitä harmaata taloutta ja kuka tätä ruokkii, meidän suuret rakennusliikkeet. TyEL-vakuutus kyllä otetaan, mutta miten monelle työntekijälle ja maksetaanko yleensäkään mitään???

  1. Kyllä taitaa olla, että suuret rakennusliikeet ja jopa suomalaiset luihut tilaajat ”pakottavat” perustamaan yrityksiä. Yritykselle kun on helppo jättää maksut rästiin syystä tai toisesta. Usein jätetään maksut härskisti jopa maksamatta ja näin virolainen yritys menee konkurssiin vaan sehän ei haittaa suomalaisia suuria rakennusliikkeitä. Uusia kun on koko ajan tarjolla.

 2. Autot ja muut vehkeet hankitaan toki Suomen ulkopuoleleta.
  Ollaan samaa yhteistä EUta eri ehdoilla vaan.

 3. Näinhän se menee….samat koirat saattavat pyöriä useamman firman nimissä. Vastuuhenkilöt papereissa vaan vaihtuvat. Outoa ettei tätä pelleilyä saada kuriin. Tilaajavastuu alkaa olla hyödytön ja ylimainostettu palvelu. Alkaa todenteolla oksettaa koko alan touhu.

  1. Suurin osa näistä firmoista ovat yhden miehen toiminimi yhtiöitä, koska suomalainen työnantaja vaati että näin on tehtävä ennen kuin pääsee meille töihin.

   En näe mitään vikaa tässä, päinvastoin nyt nämä kaverit jopa maksavat verot ja eläkkeet suomeen.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat