Kokeile kuukausi maksutta

Tuija Brax: Homeongelmat eivät syy tinkiä energiansäästöstä

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Tuija Braxin (vihr.) mielestä terveyshaittoja aiheuttavat rakennusten kosteus- ja homeongelmat eivät ole syy tinkiä energiansäästöstä.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Tuija Braxin (vihr.) mielestä terveyshaittoja aiheuttavat rakennusten kosteus- ja homeongelmat eivät ole syy tinkiä energiansäästöstä.

”Todennäköisesti sellaista vaihtoehtoa Suomella ei ole, että voisimme yhtäkkiä jatkaa näin valtavaa energiankäyttöä rakennuksissa. Täytyy olla niin, että Suomi pystyy yhdistämään nämä kaksi asiaa”, Brax sanoo

Tarkastusvaliokunta katsoo mietinnössään, että riski ongelman pahenemisesta on todellinen. Yhtenä syynä ongelmiin pidetään rakennusten energiatehokkuuden parantamista ilman ratkaisujen kunnollista testaamista.

Tarkastusvaliokunnan mielestä myös pyrkimys energiankulutuksen pienentämiseen eli ilmastointilaitteiden käyttöaikojen lyhentäminen ja lämpötilojen laskeminen on heikentänyt sisäilman laatua ja aiheuttanut sairastumisia.

Rakennusten korjausvelan suuruus on 30–50 miljardia euroa. Valiokunta esittää muun muassa, että hallitus laatii päiväkotien, koulujen ja sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten kunnostamiseksi suunnitelman, jota tuetaan nykyistä suuremmalla valtion tuella.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tuija Brax: Homeongelmat eivät syy tinkiä energiansäästöstä”

  1. Pakko säästää energiassa, vaikka henki menisi. Normi cityvihreiden ajatusmaailma.

  2. Kiinalaisille aurinkopaneeleille rangaistustulli eurooppaan ?

    EU:lta tulee jatkuvalla syötollä rakennuinvestoinnin hintaa korottavia energiateokkuusvaatumuksia hinnat nousee muutoinkin.

    Pitäisikö kaikille euroopassa näprättäville laitteille olla suojatullit ja olisiko nokian kilpailukyky saatu sillä säilymään ja tuotanto pysymään Suomessa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat