Kokeile kuukausi maksutta

FSP säilyy Sipoossa ja kasvaa maailmalla

Pohjois-Euroopan johtava pintakäsittelypalvelujen tuottaja FSP Finnish Steel Painting Oy aikoo kasvattaa liikevaihtoaan ennen kaikkea ulkomailla. Strategian täsmennys liittyy omistusjärjestelyyn, jonka myötä pääomistajaksi tuli ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Ramberg Investment AB.

Pohjois-Euroopan johtava pintakäsittelypalvelujen tuottaja FSP Finnish Steel Painting Oy aikoo kasvattaa liikevaihtoaan ennen kaikkea ulkomailla. Strategian täsmennys liittyy omistusjärjestelyyn, jonka myötä pääomistajaksi tuli ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Ramberg Investment AB.

50 vuotta sitten Sipoossa toimintansa aloittanut FSP erikoistui alusta lähtien teollisuuden ja infrarakenteiden pintakäsittelypalveluihin. Sen asiakkaat, joihin lukeutuu Suomen suurimpia metallialan yrityksiä, tukeutuvat FSP:n osaamiseen nykyisin myös kaukomailla.

”Maailmalle meno on merkinnyt myös teknisen vaatimustason kasvua entisestään. Esimerkiksi Etelä-Kiinassa ympäristöolosuhteet ovat vaativimmat mahdolliset: suolaiseen kosteuteen yhdistyvät korkea lämpötila ja epäpuhdas ilma. Kuvaavaa on, että suomalaisen nosturivalmistajan työntekijän perheeltä ruostuivat polkupyörät Shanghaissa puolessa vuodessa”, kuvailee FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen.

Vaikka etabloituminen maailmalle onkin hänen mukaansa onnistunut kohtuullisen hyvin, viime viisi vuotta ovat olleet vaativia näinkin erikoistuneilla markkinoilla. Halpaa työvoimaa käyttävät kilpailijat ovat panneet sipoolaiset lujille.

”Moni asiakas on palannut takaisin, kun ei ole ollut tyytyväinen laatuun”, Virtanen toteaa.
Pohjolan sillat kiinnostavat

FSP edustaa maalibisneksessä maalitehtaista seuraavaa jalostusastetta. Toisin sanoen se laatii sarjatuotantomaaleista tarpeen mukaan sekoittaen asiakas- ja käyttökohdekohtaisia pinnoiteratkaisuja, joiden kestoikä on tarkkaan määritettävissä.

”Vaativin käyttökohde on offshore. Erityisesti Norjan ja Venäjän arktiset öljynporausmarkkinat kiinnostavat meitä. Toinen, tällä hetkellä vielä merkittävämpi markkina liittyy terässiltojen pintakäsittelyyn. Erityisesti Ruotsissa julkinen sektori satsaa valtavasti rakenteiden pitkäikäisyyteen”, Virtanen sanoo.

”Tähtäämme osaamisen vientiin myös muihin Itämeren maihin, pitkällä aikavälillä myös muualle Eurooppaan”, toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Fredrik Ramberg.

Omistusjärjestelyn taustalla oli päätös pyrkiä kasvuun sen sijaan, että olisi jääty paikalliseksi, suomalais-ruotsalaiseksi toimijaksi. Ramberg kertoo halunneensa kasvattaa investointiaan, koska hän näki yhtiön liikeidean erinomaisena ja kasvumahdollisuudet hyvinä. Aiemmin Rambergin omistusosuus oli 30 prosenttia, ja sama osuus kuului myös suomalaisille Bernerin veljeksille. Uusien omistussuhteiden mukaisesti myös yhtiön henkilöstön yhteenlaskettu osakepotti kasvoi neljästä 9,5 prosenttiin.

”Kahdeksan johdossa työskentelevää henkilöä on samalla omistajia, mikä varmasti motivoi ponnistelemaan tavoitteiden eteen”, toimitusjohtajana jatkava Pentti Virtanen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “FSP säilyy Sipoossa ja kasvaa maailmalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat