Kokeile kuukausi maksutta

Intera Partners ostaa Kesälahden Maansiirron

Pääomasijoitusyhtiö Intera Partners jatkaa sijoituksiaan infrarakentamiseen. Yhtiö on sopinut Kesälahden Maansiirron koko osakekannan ostosta. Myyjäosapuolia ovat Kesälahden Maansiirron toimitusjohtajana vuosina 1992–2007 toiminut Kalervo Jaatinen sekä muun muassa Kerttu Karjalainen ja Veikko Karjalaisen perikunta. Jarmo ja Juha Karjalainen jatkavat yhtiön palveluksessa ja tulevat myös osakkaiksi ostajayhtiöön.

Pääomasijoitusyhtiö Intera Partners jatkaa sijoituksiaan infrarakentamiseen. Yhtiö on sopinut Kesälahden Maansiirron koko osakekannan ostosta. Myyjäosapuolia ovat Kesälahden Maansiirron toimitusjohtajana vuosina 1992–2007 toiminut Kalervo Jaatinen sekä muun muassa Kerttu Karjalainen ja Veikko Karjalaisen perikunta. Jarmo ja Juha Karjalainen jatkavat yhtiön palveluksessa ja tulevat myös osakkaiksi ostajayhtiöön.
Kuuntele juttu

Käytännössä ostajayhtiönä toimii Infrak Oy, jonka Intera perusti ennen kuin se osti tuusulalaisen Fin-Seulan koko osakekannan helmikuussa. Nyt tehtävässä kaupassa muodostuu infrarakentamisen konserni, jossa emoyhtiönä on Infrak ja tytäryhtiöinä Fin-Seula ja Kesälahden Maansiirto.

”Näemme inframarkkinan kiinnostavana alueena ja tavoitteemme on jatkaa kannattavaa kasvua valituilla segmenteillä. Jatkossa yhteistyötä Kesälahden Maansiirron ja Fin-Seulan välillä on tavoitteena tiivistää”, Interan osakas Janne Näränen sanoo. Hänen mukaansa yhtiöt täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että liiketoimintansa puolesta.

”Tämän järjestelyn jälkeen voimme toimittaa aiempaa suurempia kokonaisuuksia. Yhteistyö Fin-Seulan ja sen tytäryhtiö KFS Finlandin kanssa tuo asiakkaittemme käyttöön uusia ratkaisuja muun muassa pohjarakentamisessa”, Kesälahden Maansiirron toimitusjohtaja Seppo Huttunen toteaa.

Huttunen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana, eikä järjestelyllä ole vaikutusta myöskään henkilöstöön.

Uudet yritysostot mahdollisia

Kesälahden Maansiirron liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa. Yhtiö ei ole vielä julkaissut virallista tilinpäätöstä viime vuodelta, mutta Näräsen mukaan tulos oli voitollinen. Fin-Seula puolestaan ylsi viime vuonna noin 39 miljoonan euron liikevaihtoon, ja sen liiketulosprosentti oli alalle kova 13,6.

Näräsen mukaan uudelle yhtiökokonaisuudelle ei ole asetettu lukuarvoisia kasvutavoitteita. Uudet yritysostot eivät ole poissuljettuja.

”Näemme, että tämä on jo nyt vahva kokonaisuus, mutta lisäostot ovat mahdollisia.”

Nyt sovitun kaupan ulkopuolelle jätettiin Kesälahden Maansiirron sisaryritykset Kesälahden Rakennus ja Kesälahdella lomakeskusta operoiva Kereli. Näräsen mukaan tämä johtuu siitä, että yhtiöt eivät toimi infrarakentamisessa, johon nyt luotava kokonaisuus keskittyy.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Näränen arvioi, että se tulee kesäkuun puolivälin tienoilla. Interan sijoituksista rakennusalalla toimivat Kesälahden Maansiirron ja Fin-Seulan ohella myös Consti sekä rakennustuoteteollisuuden puolelta Normek. Aiemmin Intera oli omistajana myös Deletessä, mutta siitä pääomasijoittaja irtautui elokuussa 2013.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Intera Partners ostaa Kesälahden Maansiirron”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat