Kokeile kuukausi maksutta

OP-Pohjolan rahasto ostaa Avaralta yli 800 vuokra-asuntoa

OP-Pohjolan erikoissijoitusrahasto OP-Vuokratuotto on sopinut ostavansa yli 800 vuokra-asunnon kiinteistösalkun Avaran hallinnoimalta sijoitusyhtiö Probus Holdingilta. Salkku käsittää yli 20 kokonaista asuinkiinteistöä, joissa on asuntojen lisäksi 4 liiketilaa. Kiinteistöistä reilu puolet sijaitsee pääkaupunkiseudulla, ja ne ovat keskimäärin noin 10 vuoden ikäisiä ja hyväkuntoisia. Omistusoikeudet kiinteistöihin siirtyvät 1. syyskuuta.

OP-Pohjolan erikoissijoitusrahasto OP-Vuokratuotto on sopinut ostavansa yli 800 vuokra-asunnon kiinteistösalkun Avaran hallinnoimalta sijoitusyhtiö Probus Holdingilta. Salkku käsittää yli 20 kokonaista asuinkiinteistöä, joissa on asuntojen lisäksi 4 liiketilaa. Kiinteistöistä reilu puolet sijaitsee pääkaupunkiseudulla, ja ne ovat keskimäärin noin 10 vuoden ikäisiä ja hyväkuntoisia. Omistusoikeudet kiinteistöihin siirtyvät 1. syyskuuta.

OP-Vuokratuotto on toiminut noin vuoden, ja sen sijoituspääoma on noin 200 miljoonaa euroa. ”Tämän kaupan yhteydessä rahasto tehostaa pääoman käyttöä myös lainarahoituksella”, OP-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Samuli Sipilä sanoo.

”Rahasto hankkii kiinteistöjä markkinoilta, mutta se rakennuttaa niitä myös itse. Alkuvuodesta rahasto sopi esimerkiksi 59 asunnon kohteen rakennuttamisesta Lappeenrantaan”, OP-Vuokratuoton salkunhoitaja Antero Tenhunen toteaa.

Avara perustaa asuntorahaston

Avaran ja myös sijoitusyhtiö Probus Holdingin suurimmat omistajat ovat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia, OP-Henkivakuutus, OP-Eläkesäätiö, OP-Eläkekassa sekä Keravan kaupunki.

”Markkinatilanne kaupalle oli suotuisa, sillä kiinnostus vuokra-asuntosijoittamiseen on lisääntynyt voimakkaasti viime aikoina. Myyty portfolio on noin 23 prosenttia Probus Holdingin asuntokannasta”, Probus Holdingin hallituksen puheenjohtaja Pekka Komulainen kertoo.

”Kysymys ei ole siitä, että Avara olisi supistamassa hallinnoimiensa asuntosalkkujen kokoa, päinvastoin. Viime vuosina on rakennutettu 200–300 asuntoa vuodessa ja aloitusten määrää on tarkoitus kasvattaa”, Avaran toimitusjohtaja Antti Mäntynen sanoo. Kaupan jälkeen Avaran hallinnoimissa asuntosalkuissa on noin 7 500 asuntoa.

Avara perustaa asuntorahaston, jonka tavoitekooksi tulee 300–400 miljoonaa euroa. Avara hallinnoi sekä vapaarahoitteisia että yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, ja rahaston myötä asuntosalkkujen kirjo laajenee.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “OP-Pohjolan rahasto ostaa Avaralta yli 800 vuokra-asuntoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat