Caverion sähköistää Espoon Matinkylän metrokeskuksen Aa-osan

Caverion ja NCC Rakennus ovat tehneet sopimuksen Matinkylän metrokeskuksen Aa-osan sähköistyksestä. Projektin toteutus sisältää sähköasennukset bruttoalaltaan noin 40 000 bruttoneliömetrin laajuisiin tiloihin. Sopimuksen arvo on noin 1,8 miljoonaa euroa. Sähköistystyöt valmistuvat maaliskuussa 2015.

Caverion ja NCC Rakennus ovat tehneet sopimuksen Matinkylän metrokeskuksen Aa-osan sähköistyksestä. Projektin toteutus sisältää sähköasennukset bruttoalaltaan noin 40 000 bruttoneliömetrin laajuisiin tiloihin. Sopimuksen arvo on noin 1,8 miljoonaa euroa. Sähköistystyöt valmistuvat maaliskuussa 2015.

Rakennusyhtiö NCC Rakennus Oy on kohteen pääurakoitsijana. Rakennuttajina toimivat NCC Property Development Oy, Citycon Oyj ja Länsimetro Oy.

Metrokeskus liittyy kiinteästi nykyiseen, laajennettavaan Ison Omenan kauppakeskukseen. Liityntäbussiterminaali sekä pysäköintitilat rakennetaan metroaseman päälle. Aa-osaan kuuluvat metrokeskuksen P1 – P3 -kerrokset, joihin tulee noin 1000 pysäköintipaikkaa, sekä P4 -kerros, jonne sijoittuu ilmastointikonehuone. Bussiterminaali sekä liiketilat rakennetaan näiden kerrosten päälle.

Matinkylän metrokeskus ja sen yhteyteen rakentuva metroasema toimivat länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasemana, jonka kautta ennustetaan kulkevan noin 35 000 matkustajaa päivittäin. Metrokeskus tulee olemaan yhdessä Ison Omenan ja Länsimetron aseman kanssa keskeinen Etelä-Espoon liikenteen solmukohta ja kaupallinen keskittymä. Matinkylän metroasema on arvioitu ennusteiden mukaan uuden linjan vilkkaimmaksi asemaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion sähköistää Espoon Matinkylän metrokeskuksen Aa-osan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat