Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki hakee kaupunkisuunnitteluun ajatuksellisia uudisraivaajia

Kaupungin tavoitteena on löytää uudisraivaajia kehittämään vuoropuhelua kaupunkilaisten ja kaupunkisuunnittelijoiden välille ja etsimään uusia tapoja osallistua yhteisen kasvavan kaupungin suunnitteluun.

Kaupungin tavoitteena on löytää uudisraivaajia kehittämään vuoropuhelua kaupunkilaisten ja kaupunkisuunnittelijoiden välille ja etsimään uusia tapoja osallistua yhteisen kasvavan kaupungin suunnitteluun.

Kaupungin asukasmäärä jatkaa kasvuaan myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Helsingissä varaudutaan siihen, että kaupungissa asuu vuonna 2050 jopa 860 000 ihmistä. Asukkaita olisi noin neljännesmiljoona enemmän kuin nyt.

Kaupunki toivoo uudisraivaajilta sparraushalua ja kokonaiskuvan kautta asioihin pureutumista. Se ei hae kaavoituksen termistön asiantuntijoita. Mukaan halutaan eri puolilla Helsinkiä asuvia eri-ikäisiä ja erilaisista asioista kiinnostuneita helsinkiläisiä.  Haussa on 15 uudisraivaajaa.

Uudisraivaajilta odotetaan osallistumista 24.11. klo 17–20 järjestettävään työpajaan, helmikuussa järjestettävään keskustelutilaisuuteen sekä näiden välillä sparrausta osallistumalla sähköiseen keskusteluun.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Helsinki hakee kaupunkisuunnitteluun ajatuksellisia uudisraivaajia”

  1. Nyt on epätoivo sekä Helsingin kaupungilla että arkkitehtikunnalla. Kun omat kyvyt eivät riitä, saadaan vastuutettua 15 henkilön maallikkoryhmä huonosta vuoropuhelusta, suunnittelusta ja toteutuksesta, jota ammatilaiset eivät ole vuosikausiin osanneet tehdä.

    Eikös tämä 15-85 -vuotiaden joukko voisi myös johtaa ja suunnitella Helsinki vuodelle 2050, koska he ovat uudisraivaajia ja heillä on kyky ”kokonaiskuvan kautta asioihin pureutumisesta”?!

  2. 15 henkilöä on todella vähän. Tarvittaisiin huomattavasti suurempi kehittäjäpaneeli. Vrt. esimerkiksi YLE:n palvelujen kehittäjäpaneeli. Kuka pystyy valitsemaan tasapuolisesti 15 ihmistä, joilla on oikeasti annettavaa kaupunkisuunnittelulle?

  3. Minä ehdottaisin radikaalimpaa lähestymistapaa. Juryyn mieluummin 15 yrittäjää, joilla on jo kannattavaa liiketoimintaa osoituksena kyvyistä ja uskalluksesta. Heiltä hyviä ideoita peliin ja tueksi kohtuuhintaista rakentamisen rahoitusta ja rakentamista ilman korppimaisia kiinteistösijoittajia ja rakennusliikkeitä 25% sijoitetun pääoman tuottotavoitteillaan. Syntyisikö tällä tavalla jotain sellaista, jossa olisi taloudellista realiteettia toimivan ja vaurastuvan kaupungin aikaansaamiseksi?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat