Kokeile kuukausi maksutta

Kova pakottaisi kaavoittamaan enemmän

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistämiseen pyrkivä Kova ry on linjannut hallitusohjelmatavoitteet tulevalle hallitukselle.

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistämiseen pyrkivä Kova ry on linjannut hallitusohjelmatavoitteet tulevalle hallitukselle.

Kasvukeskuksissa on Kovan mukaan kiinnitettävä huomiota tonttitarjontaan. Mielenkiintoinen linjaus on, että suurten kaupunkien vuokrataloyhtiöitä edustavan Kovan mukaan kunnat on velvoitettava kaavoittamaan tontteja kysyntää vastaavasti. Kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon osoitettavien tonttien määrää on kunnissa lisättävä.

Kovan mukaan kohtuuhintainen vuokra-asuntotuotanto tarvitsee tuotantotukia, jotta saadaan markkinavuokria edullisempaa asuntotuotantoa.

Järjestön mukaan asuntopolitiikka kaipaa pitkäjänteisyyttä, valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon ehdot on saatava pysyvästi kuntoon. Korkotuen omavastuukorko on asetettava pysyvästi 1 prosenttiin koko laina-ajalle ja käynnistysavustuksista tehtävä pysyviä kasvukeskuksissa.

Korjausrakentamiseen tulee Kovan mukaan saada samat tukiehdot kuin uudistuotantoon. Peruskorjauslainoituksen omavastuukorko on asetettava pysyvästi 1 prosenttiin koko laina-ajalle. Lisäksi on otettava käyttöön perusparannusavustukset vuokrataloyhtiöille. Akordeja on korotettava.

Rakentamisen normitalkoita on Kovan mukaan jatkettava. Erityisesti väestönsuojien yleinen rakentamisvelvoite tulee poistaa asuin- ja muulta rakentamiselta.

Kova on vuoden 2013 syksyllä perustettu asuntoalan edunvalvontajärjestö. Sen perustajajäseninä on 9 suurimman kaupungin omistamat vuokrataloyhtiöt. Kovan jäsenyhteisöt noudattavat toiminnassaan niin sanottua omakustannusperiaatetta, eikä niiden tavoitteena ei ole tehdä voittoa.

Järjestön mukaan sen jäsenet edustavat pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. Yhdistys haluaa koota kohtuuhintaisen vuokra-asumisen toimijat yhden katon alle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kova pakottaisi kaavoittamaan enemmän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat