Köyhimpien asukkaiden vuokrat nousseet eniten

Tilastokeskuksen mukaan vuokrien vuosinousu oli vuoden 2014 neljännellä neljänneksellä 3,5 prosenttia. Köyhimpien asukkaiden vuokrat ovat nousseet eniten.

Vuokrien, palkkojen, kuluttajahintojen ja asuntojen hintojen %-muutos I/2012–IV/2014.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa keskimäärin 3,0 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 3,2 prosenttia ja muualla Suomessa 3,0 prosenttia.

Yhteiskunnan varoilla tuettujen Ara-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 4,0 prosenttia.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 0,6 prosenttia ja Ara-asuntojen vuokrat 0,5 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon ja Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.

Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö Ilkka Lehtisen kuvio tiivistää hyvin asuntomarkkinoiden kehityksen parin viime vuoden ajalta. Vuokrat ovat nousseet todella rajusti, kun muutosta vertaa kuluttajahintojen nousuun. Palkkojen kehitykseen verrattuna vuokrat ovat nousseet tuplavauhtia. Asuntohintojen nousu on ollut maltillista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Köyhimpien asukkaiden vuokrat nousseet eniten”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat