Kokeile kuukausi maksutta

Ilmarinen ja ruotsalainen eläkeyhtiö perustavat yhteisen kiinteistösijoitusyhtiön

Ilmarinen ja ruotsalainen eläkeyhtiö AMF perustavat yhteisen kiinteistösijoitusyhtiön. Molempien yhtiöiden omistusosuus yhteisyrityksessä on 50 prosenttia. Järjestelyn suunnitellaan toteutuvan kuluvan vuoden puoliväliin mennessä.

Ilmarinen ja ruotsalainen eläkeyhtiö AMF perustavat yhteisen kiinteistösijoitusyhtiön. Molempien yhtiöiden omistusosuus yhteisyrityksessä on 50 prosenttia. Järjestelyn suunnitellaan toteutuvan kuluvan vuoden puoliväliin mennessä.

Samalla Ilmarinen järjestelee kiinteistösalkkuaan myymällä joukon toimistokiinteistöjään uudelle yhteisyritykselle. Perustettavan yhteisyrityksen omistukseen siirtyy 15 kiinteistöä pääkaupunkiseudulta. Merkittävimmät kohteet ovat Ympyrätalo Helsingin Hakaniemessä, Tietotie 11 Vantaalla (mm. Finnairin pääkonttoritoiminnot), Karaportti 1–3 Espoossa (Nokian pääkonttoritoiminnot) sekä Hakaniemessä Siltasaarenkatu 12:ssa sijaitseva kiinteistö.

Yhteisyrityksen kiinteistöomaisuuden arvo ylittää 400 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 250 000 neliötä.

”Järjestely tukee Ilmarisen tavoitetta hajauttaa kiinteistösalkkua entistä enemmän. Yhteisyrityksen tavoitteena on aikanaan nousta merkittäväksi kiinteistösijoittajaksi Suomessa tekemällä pitkäaikaisia ja hyvin tuottavia sijoituksia pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin”, Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen sanoo.

AMF:n tavoitteina on puolestaan kasvattaa kiinteistöomistustaan ja hajauttaa omistuksiaan entistä enemmän Ruotsin ulkopuolelle. Toteutettava järjestely on näiden tavoitteiden mukainen.

”Me arvioimme, että Helsinki tulee kehittymään positiivisesti jatkuvan kaupungistumisen ja kasvun myötä. Odotamme innolla, että yhdessä Ilmarisen kanssa voimme rakentaa itsenäisen yhtiön, jolla on halua kasvaa ja toimia pitkäjänteisesti kiinteistöjen hallinnoinnissa, vuokrauksessa ja kehittämisessä”, AMF:n kiinteistösijoittamisesta vastaava Martin Tufvesson toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen ja ruotsalainen eläkeyhtiö perustavat yhteisen kiinteistösijoitusyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat