Kokeile kuukausi maksutta

JL-Rakentajat toteuttaa 115 asuntoa Kuopion Rautaniemeen

Kuopion kaupunki, TA-Asumisoikeus Oy ja JL-Rakentajat Oy ovat 18. syyskuuta allekirjoittaneet maanvuokrasopimukset Rautaniemen kaupunginosassa kahdesta tontista. Kortteliin muodostuu neljän kerrostalon rakennushankekokonaisuus.

JL-Rakentajille tulee kortteliin kaksi erillistä asunto-osakeyhtiötä As Oy Kuopion Aava ja As Oy Kuopion Ulappa. Niihin tulee yhteensä 58 huoneistoa, jotka ovat kooltaan 40–82 neliötä. Kohteen rakentaminen käynnistyy maarakennustöiden osalta marraskuussa 2015.

Lisäksi JL-Rakentajat urakoi TA-Asumisoikeudelle samaan kortteliin yhteensä 57 asumisoikeusasuntoa. Myös niiden rakentaminen käynnistyy marraskuussa 2015. Asuntojen hankinta-arvo on noin 8,5 miljoonaa euroa.

”Neljän kerrostalon alue sijaitsee itään Kallaveden suuntaan viettävässä rinteessä. Rakennukset on sijoitettu toisiinsa nähden kulmittain, suuntauksia muutellen siten, että asuntoihin on ollut mahdollista suunnitella näkymät Kallaveden suuntaan”, pääsuunnittelija, arkkitehti Jorma Peltonen Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy:stä toteaa.

”TA:n näkemyksen mukaan Kuopion markkinatilanne on hyvä ja asiakaskysyntä on vakaata. Tämä hanke täydentää hyvin asuntokantaamme Kuopiossa”, TA-Rakennuttajan rakennuttajapäällikkö Markku Vartiainen sanoo.

TA-Asumisoikeuden tavoitteena on käynnistää Kuopiossa ensi vuonna noin 100 uuden asunnon rakentaminen.

Neljän kerrostalon kortteli on osa uutta Keilanrinteen asemakaava-aluetta, jonka rakentaminen on vasta käynnistymässä Kuopiossa. Alueesta tulee yksi lähivuosien merkittävistä kerrostalokohteista Kuopiossa. Kaava-alueelle rakennetaan yhteensä tuhat asuntoa ja asukkaita tulee noin kaksi tuhatta. Koko Keilanrinteen rakentaminen kestää 6–10 vuotta.

Keilanrinteen kaava-alueen tonttien pinta-ala on yhteensä lähes 30 hehtaaria, ja alueen rakennusoikeus on noin 92 000 kerrosneliötä.

Asemakaava-alueen rakentaminen on käynnistynyt viikolla 38 tonttien ja katualueiden puuston poistamisella. Myös virkistysalueet harvennetaan osittain. Puuston poisto kestää muutaman viikon. Kunnallistekniikan rakentaminen aloitetaan vielä tänä syksynä heti puiden poistamisen jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JL-Rakentajat toteuttaa 115 asuntoa Kuopion Rautaniemeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat