Rakennusala pääsi sopuun vuoden 2016 palkoista

Rakennusteollisuus RT ja Rakennusliitto ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen vuoden 2016 palkoista ja työehtosopimusten uudistamisesta nykyisillä teksteillä vuodeksi eteenpäin. Palkkaratkaisu noudattaa työllisyys- ja kasvusopimuksen linjaa.

Rakennusteollisuus RT ja Rakennusliitto ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen vuoden 2016 palkoista ja työehtosopimusten uudistamisesta nykyisillä teksteillä vuodeksi eteenpäin. Palkkaratkaisu noudattaa työllisyys- ja kasvusopimuksen linjaa.

Rakennusalan palkat nousevat maaliskuun alusta 10 senttiä tunnilta kuitenkin vähintään 0,43 prosenttia. Työehtosopimusten sopimuskausi on 1.3.2016–28.2.2017. Työehtosopimusten tekstit säilyvät palkkoja koskevia osia lukuun ottamatta nykyisellään.

Rakennusliiton hallitus on hyväksynyt neuvottelutuloksen kokouksessaan perjantaina 25.9.2015. Alakohtaiset neuvottelut rakennusalan kahdeksan työehtosopimuksen solmimiseksi käydään mahdollisimman pian.

Rakennusalan työehtosopimukset ovat olleet voimassa maaliskuusta 2014, ja palkkasopu tarkoittaa kolmatta tes-vuotta. Jos osapuolet eivät olisi päässeet sopuun palkoista, voimassa olevat työehtosopimukset olisivat jääneet kaksivuotisiksi ja päättyneet jo ensi vuoden helmikuussa.

Vuoden 2014 toukokuun alussa palkkoja korotettiin 12 senttiä tunnilta ja kesäkuun 2015 alusta 0,4 prosenttia.

Rakennusteollisuus RT:n jäsenyritykset työllistävät näillä kahdeksalla työehtosopimusalalla noin 50 000 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusala pääsi sopuun vuoden 2016 palkoista”

Vastaa