Kokeile kuukausi maksutta

VVO rakentaa Tapiolan Joutsenpuiston metroaseman sisäänkäynnin päälle 90 asuntoa

Espoon kaupunki myy VVO-konsernille avoimella tarjouskilpailulla kerrostalotontin määräosan Tapiolasta. Tontti sijaitsee uudella Jousenpuiston asemakaava-alueella tulevan metroaseman sisäänkäynnin vieressä. Tontin hankintahinta on yhdeksän miljoonaa euroa.

Espoon kaupunki myy VVO-konsernille avoimella tarjouskilpailulla kerrostalotontin määräosan Tapiolasta. Tontti sijaitsee uudella Jousenpuiston asemakaava-alueella tulevan metroaseman sisäänkäynnin vieressä. Tontin hankintahinta on yhdeksän miljoonaa euroa.

Tontin määräosan omistus oikeuttaa rakentamaan metroaseman ja pysäköintilaitoksen päälle  5 500 kerrosneliömetriä, josta 550 kerrosneliömetriä on myymälätilaa. Tontin rakentaminen aloitetaan viimeistään vuoden 2017 helmikuussa, ja mahdollisesti jo aiemmin, metron ja pysäköintilaitoksen rakentamisen valmistuttua.

”Rakennamme alustavan suunnitelman mukaan noin 90 vuokra-asuntoa metron ja pysäköintilaitoksen päälle. Asunnot ovat lähinnä yksiöitä ja kaksioita, ja palvelevat niin alueen työikäisiä kuin opiskelijoitakin. Pysäköintiin on mahdollisuus alla olevassa pysäköintitalossa mutta myös autottomuus on tässä talossa erittäin helppoa”, VVO-konsernin kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen kertoo.

”Tapiolan Jousenpuistoon rakennetaan yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä. Määrä tarkoittaa yli tuhatta asukasta. Heille ei tule autopaikkoja talojen väleihin kadunvarsille, vaan parkkipaikat ovat Urheilupuiston pysäköintilaitoksessa. Pysäköintilaitokseen tulee asukkaiden käyttöön noin 500 parkkipaikkaa ja niiden lisäksi 200 liityntäpysäköintipaikkaa”, Espoon Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen kertoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VVO rakentaa Tapiolan Joutsenpuiston metroaseman sisäänkäynnin päälle 90 asuntoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat