Rakennusliiton mukaan rakennusalalla on ollut alkusyksyn aikana jonkin verran enemmän töitä kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Rakennusalan työttömyys väheni

Rakennusliiton mukaan rakennusalalla on ollut alkusyksyn aikana jonkin verran enemmän töitä kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Rakennusalan työttömyyskassan tilastojen mukaan lokakuun työttömyysprosentti oli 13,8, kun viime vuoden vastaavana ajankohtana työttömiä oli 14,6 prosenttia.

Lokakuussa työttömyyskorvausta sai 7 880 rakentajaa. Tässä on pudotusta viime vuoteen verrattuna reilut 400 rakentajaa.

Pahiten työttömyys koettelee edelleen pohjoisia alueita ei Lappia ja Kainuuta. Kainuun rakentajista sai lokakuussa ansiosidonnaista 21,2 prosenttia ja Lapissa työttömyys kipusi 18,5 prosenttiin.

Koko maan työttömyysprosenttia heikommin mentiin myös Kymessä (16,6 %), Oulussa (14,9 %), Itä-Suomessa (16,6 %), Keski-Suomessa (16,2 %) ja Satakunnassa (15,0 %).

Valtakunnallista keskiarvoa laskee voimakkaasti Uudenmaan alueen selkeästi parempi työllisyystilanne. Uudellamaalla sai lokakuussa ansiosidonnaista 9,5 % rakentajista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan työttömyys väheni”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi