Kokeile kuukausi maksutta

Metrotyömaiden kuparikaapeli vetää varkaita – jo kaksi tapausta viikon sisällä

Neljän miehen epäillään yrittäneen varastaa kuparikaapelia Lauttasaaren metrotyömaalta tiistain vastaisena yönä. Miesten puuhat kuitenkin keskeytyivät, eivätkä he todennäköisesti ehtineet saada saalista mukaansa. Miehet lähtivät karkuun työmaalta, mutta poliisipartiot saivat kaksi tuntomerkkeihin sopivaa miestä kiinni lähistöltä. Asiasta kertoi Helsingin poliisi.

Neljän miehen epäillään yrittäneen varastaa kuparikaapelia Lauttasaaren metrotyömaalta tiistain vastaisena yönä. Miesten puuhat kuitenkin keskeytyivät, eivätkä he todennäköisesti ehtineet saada saalista mukaansa. Miehet lähtivät karkuun työmaalta, mutta poliisipartiot saivat kaksi tuntomerkkeihin sopivaa miestä kiinni lähistöltä. Asiasta kertoi Helsingin poliisi.

”Usein se on kuparikaapelia, mitä tavoitellaan. Se on arvokasta, ja romumetallinakin siitä saa kohtuullisen korvauksen. Suurempana ongelmana on se, että kuparikaapelia ei pysty jatkamaan, eli jos siitä pätkäisee keskeltä palasen, niin siitä voi koitua kymmenien tuhansien vahingot”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Holopainen toteaa.

Viime viikolla Koivusaaren metroaseman rakennustyömaalta varastettiin kuparikaapelia valmiiksi asennetuista linjoista ja suoraan kelalta. Varastetun kaapelin arvo on noin 40 000 euroa. Valmiiksi asennettujen linjojen korjauskustannukset ovat noin 65 000–80 000 euroa. Koivusaaren varkaudesta epäiltynä on vangittu vuosina 1992 ja 1981 syntyneet miehet.

”Työmailla kannattaa kiinnittää huomiota omaisuuden säilytykseen ja suojaukseen. Yleensä ihan työturvallisuussyistäkin työmaat ovat aidattuja, mutta lisäksi kannattaa panostaa valvontaan ja siihen, etteivät arvokkaat materiaalit jää pimeisiin nurkkiin”, Holopainen sanoo.

Kuparikaapelin tai kupariputken varkauksista on tänä vuonna Helsingissä kirjattu jo parisenkymmentä rikosilmoitusta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Metrotyömaiden kuparikaapeli vetää varkaita – jo kaksi tapausta viikon sisällä”

  1. Kuparikaapelia ei voi jatkaa? Mistä tämä tieto on peräisin? Mitä varkauksiin tulee: tylyä sanoa, mutta vakuutus korvaa vahingot, ja reilusti, jos kehtaa pyytää.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat