Kokeile kuukausi maksutta

HS: Tiilikaisen lupaus Raide-Jokerirahoista yllätti Stubbin

Keskustan eilinen lupaus miljoonista Raide-Jokerille tuli yllätyksenä jopa hallituskumppani kokoomukselle, kertoo Helsingin Sanomat.

Keskustan eilinen lupaus miljoonista Raide-Jokerille tuli yllätyksenä jopa hallituskumppani kokoomukselle, kertoo Helsingin Sanomat.
Kuuntele juttu

Kokoomuspäättäjien mukaan Raide-Jokerista on kyllä sovittu, mutta rahoituksen yksityiskohdista vielä ei.

”Asia ei tullut yllätyksenä, ulostulon ajankohta kyllä. Mutta tällä ei ole merkitystä, kunhan Raide-Jokeri etenee. Se on kaikin puolin erinomainen hanke”, sanoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) Helsingin Sanomissa.

Asuntoasioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) kertoi keskiviikkona, että Raide-Jokeri on saamassa yllättäen valtiolta 83 miljoonaa euroa eli kolmanneksen Espoosta Helsingin Itäkeskukseen ulottuvan raideyhteyden rakentamiskustannuksista. Tiilikainen sanoi, että tälle olisi kaikkien muidenkin hallituspuolueiden tuki.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “HS: Tiilikaisen lupaus Raide-Jokerirahoista yllätti Stubbin”

 1. Valtion on hyvä luvata tässä vaiheessa rahaa, niin homma lähtee liikkeelle. Tämän tyyppisissä hankkeissa vaan kustannusarviot ovat huonosti pitäneet paikkansa.
  Radan rakentamisen lisäksi tulevat sitten kalustokustannukset, varikot ja henkilökunta kustannukset. Silloin puhutaankin jo helposti miljardin potista, ja rahaa tuskin on yhtään kaikki velaksi.
  Kuntien verotusoikeuteen tullaan puuttumaan radikaalisti, kun sote alkaa toimia. Veroäyri voi olla alle puolet nykyisestä. Velat kuitenkin jäävät täysimääräisinä, miten sitten suu pannaan. Syytetäänkö taas EU:ta, hallitusta tai maaseutua ?
  Pysäkkivälit tulevat kolminkertaistumaan tai nelinkertaistumaan, talviset ongelmat tulevat vastaan jäätymisine ja lumitöineen kiskoliikenteelle.
  Katujen ylläpitokustannukset eivät tule laskemaan raide Jokerin vuoksi, säästöä ei käytännössä tule mistään, ainoastaan valtavat kustannukset vyöryvät Helsingin ja Espoon maksettaviksi. Pääkaupungin jokavuotinen joukkoliikenne tuki tulee ylittämään 200 miljoonan rajan.
  Ei ole vaikea ennustaa, että verotusta joudutaan kiristämään entisestään ja ostovoima jatkaa hiipumistaan. Koko hanke on vihreä pommi !

 2. Saadaanko Espoon päähän riittävävä määärä asuntoja radan varrelle. Linjausta pitäisi siirtää reilusti länteen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat