Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan pääurakoitsijalla, venäläisellä Titan-2:lla, on ollut ongelmia hoitaa urakkasopimusten mukaisia maksuja aliurakoitsijoilleen.

Kaleva: Pyhäjoen ydinvoimalan pää­ura­koit­si­ja tiukoilla maksujen kanssa

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan pääurakoitsijalla, venäläisellä Titan-2:lla, on ollut ongelmia hoitaa urakkasopimusten mukaisia maksuja aliurakoitsijoilleen.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Suomalaiset aliurakoitsijat eivät suostu kommentoimaan tilannetta julkisesti, mutta myöntävät Kalevalle maksuja olevan myöhässä. ”En lähde kommentoimaan asiaa, mutta tottahan se on”, eräs yrittäjä sanoo.

Kalevan tietojen mukaan eräs urakoitsija olisi ollut vetämässä kalustonsa pois työmaalta, mutta rahat olisivat tulleet kuitenkin viime hetkellä. Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen sanoo, että tällainen uhka työmaalla on todennäköisesti ollut päällä.

”Ei ainakaan minulle tullut tietoa, että koneita vielä mihinkään olisi liikuteltu. Tiedän, että Titanilla on ollut maksujen kanssa viivästyksiä. Rahan liikuttaminen rajan yli Venäjältä Suomeen ei ole niin yksinkertaista, joten luulen, että tässä haetaan vielä käytäntöjä, että miten se saadaan tapahtumaan.”

Sipilän mukaan Titan-2:lla on ollut myös vuokria maksamatta paikallisille vuokranantajilleen. Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström sanoo, että ongelmat ovat koskeneet lähinnä palvelutoimintoja Pyhäjoella. Hänen mukaansa rästiin jääneissä maksuissa on puhuttu maksimissaan tuhansista euroista.

”Se liittyy ihan rahansiirtokysymyksiin Venäjältä Suomeen, pankkikysymyksiin. Äärimmäisen valitettavaa, mutta minun ymmärtääkseni kaikki nämä maksut on hoidettu jo viime viikolla. Tämän pitäisi olla hoidettu asia, mutta seuraamme tilannetta”, Forsström sanoo.

Fennovoiman viestintäjohtajan Maira Kettusen mukaan Titan-2:n maksuliikenneongelmissa ei ole kyse siitä, etteikö yhtiöllä olisi rahaa. Ongelmat eivät ole vaikuttaneet töiden etenemiseen Pyhäjoella.

Lue Kalevan juttu tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaleva: Pyhäjoen ydinvoimalan pää­ura­koit­si­ja tiukoilla maksujen kanssa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi