Kokeile kuukausi maksutta

Y-Säätiö saa huikeita vuokria VVO:lta ostettavista Ara-asunnoista

Rakennuslehden tilaama vuokraselvitys osoittaa, että erityisesti asunnottomien asumistilannetta parantava Y-Säätiö perii korkeita vuokria VVO:lta ostettavista säännellyistä Ara-asunnoista.

Rakennuslehden tilaama vuokraselvitys osoittaa, että erityisesti asunnottomien asumistilannetta parantava Y-Säätiö perii korkeita vuokria VVO:lta ostettavista säännellyistä Ara-asunnoista.

Helsingin Ruoholahdessa ja Viikissä sijaitsevien yksiöiden keskivuokra on lähes 22 euroa neliöltä. Kokonaisuutena Helsingin yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on lähes 19 euron ja kaksioiden keskivuokra 16 euron tuntumassa neliöltä.

Y-Säätiölle Espoosta siirtyvien kohteiden korkein keskineliövuokra on Leppävaarassa, 20,81 euroa neliöltä. Kahden muunkin Espoon kohteen yksiöiden keskivuokra ylittää 20 euroa neliöltä.

Vantaan Myyrmäessä yksiöstä peritään keskimäärin 21,85 euron neliövuokraa.

Y-Säätiön VVO:lta ostamien kohteiden keskivuokrat ylittävät Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla roimasti kaupungin yhtiöiden perimän keskimääräisen vuokratason. Silti kaikissa näissä asunnoissa vuokran pitää lain mukaan määräytyä omakustannusperiaatteella.

VVO ja Y-Säätiö ovat tehneet kaupan, jossa VVO myy Y-Säätiölle 8 631 pitkien rajoitusten alaista Ara-vuokra-asuntoa. Toistaiseksi kauppa on kuitenkin mitätön, sillä se tehtiin ilman Aran hyväksyntää. Ara selvittää parasta aikaa kaupan perusteita.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Y-Säätiö saa huikeita vuokria VVO:lta ostettavista Ara-asunnoista”

 1. Katsokaa vaikka niin lupa ARA:lta (lue. rahanpesulaitos) tulee, 110% VARMUUDELLA – tapetaan vain vähän aikaa ja annetaan pölyn laskeutua. ARA=AntakaaRAhaa

 2. Y-säätiön sivuilta:
  ”Tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja”

  Nyt nähdään mistä tämä lafka on tehty. Veikkaan että maksan yhtä helkkarin kovaa vuokraa kuin VVO:lla jatkossakin.

  1. Varmasti maksan minäkin. Katsoin huvittuneena Y-Säätiön sivuja. Samalta alueelta kuin itse asun on vapautumassa samanlainen asunto kuin minulla, vuokraa Y-säätiö haluaa vielä kympin enemmän kuin mitä itse maksan. Talot ja asunnot ovat niin pahasti laimin lyötyjä, tämän on myöntänyt VVO:n isännöitsijä, huoltoyhtiö toimii vain paperilla.

   1. Nyt, vajaa kuukausi ennen tuli vasta korotukset. Melkein 3% nousu, elikkäs maksan ”kohtuuhintaista” vuokraa pienituloisille tarkoitetusta ARA-asunnosta 714€/kk. Neliöitä 42m2. Eikä olla missään pääkaupunkiseudun ytimessä vaan lähiössä Kuopiossa.

    Näin Y-säätiö jatkaa VVO:n hyviä perinteitä maksimivuokran perimisestä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat