Kokeile kuukausi maksutta

Rossilahti Ylelle: asukkaiden korjausrahojen pitäisi siirtyä VVO:lta Y-Säätiölle

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti toteaa Ylen Mot-ohjelman haastattelussa, että asukkaiden korjausrahojen pitäisi sirtyä asuntojen mukana VVO:lta Y-Säätiölle.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti toteaa Ylen Mot-ohjelman haastattelussa, että asukkaiden korjausrahojen pitäisi sirtyä asuntojen mukana VVO:lta Y-Säätiölle.

Yhtiöt kertoivat marraskuun lopussa esisopimuksesta, jossa VVO myy Y-Säätiölle 8 631 pitkien rajoitusten alaista Ara-vuokra-asuntoa. Rakennuslehti teki joulukuussa jutun siitä, että asukkaiden ennakkoon keräämät korjausmiljoonat uhkaavat jäädässa kaupassa VVO:lle.

Yhtiöt tekivät 12.1.2016 kaupat ilman Aran hyväksyntää. Ara selvittää parasta aikaa kaupan perusteita.

Kaupan hyväksymisen yhteydessä käydään Arassa läpi myös asukkailta kerättyjen korjausrahojen kohtalo.

”Kyllä niiden pitäisi siirtyä”, sanoo MOT-ohjelman haastattelema Rossilahti. Hän kuitenkin varoittaa, että selvitys vie aikaa.

”Meillä on tosi iso urakka käydä kaikki tämä aineisto läpi, ja tehdä tarkka laskelma tästä asiasta.”

Esisopimuksen mukaan kaupassa ei olisi siirtynyt asukkailta kerättyä korjausrahapottia. Toistaiseksi mitättömässä, tammikuussa tehdyssä kaupassa korjausrahoja siirtyisi vain viisi miljoonaa euroa.

Myös asuntoministeri Kimmo Tiilikainen sanoo MOT-ohjelman haastattelussa, että asia tutkitaan.

”Aran tehtävä on selvittää, että onko tuo kauppa noilla ehdoin ok. On ihan liian aikaista, että ministerinä ottaisin siihen minkäänlaista kantaa”, Tiilikainen sanoo.

MOT-ohjelma esitetään 25.1.2016.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rossilahti Ylelle: asukkaiden korjausrahojen pitäisi siirtyä VVO:lta Y-Säätiölle”

  1. Onko yleishyödyllinen yhteisö toiminut omakustannusperiaatteen mukaisesti, kun yhteisö on varautunut hyvin tuottavan yrityksen myymiseen niin että asukkailta vuokrien perimisen yhteydessä kerätyt korjausvarat jäävät voitoksi ja vaivanpalkaksi yleishyödyllisille omistajille?

    Korjausvarojen piilottaminen asuintalovarauksiin ja asukkaille vuokrien korotusten yhteydessä kerrottu ”korjausvelka” on ollut asukkaiden huijaamista johon valvova viranomainen on antanut hiljaisen hyväksymisen.

    Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on toiminut omistajayhteisöjen etujen valvojana eikä ole valvonut omakustannusperiaatteen ja lakien toteutumista.

  2. Eipä niitä korjausrahoja VVO:lla enää ole. Nehän on jaettu tuloksena omistajille eli ammattiliitoille, jotka puolestaan ovat jakaneet ne vaaliavustuksina vasemmistopoliitikoille.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat