Lemminkäinen lunastaa takaisin loput ensimmäisestä hybridilainastaan

Lemminkäinen Oyj lunastaa takaisin 30.3.2012 liikkeeseen laskemansa alun perin 70 miljoonan euron hybridilainan jäljellä olevan pääoman 42,9 miljoonaa euroa. Yhtiö lunastaa lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti 30.3.2016.

Lemminkäinen Oyj lunastaa takaisin 30.3.2012 liikkeeseen laskemansa alun perin 70 miljoonan euron hybridilainan jäljellä olevan pääoman 42,9 miljoonaa euroa. Yhtiö lunastaa lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti 30.3.2016.

Lemminkäinen lunasti kesäkuussa 2015 julkisella ostotarjouksella kyseistä hybridilainaa takaisin yhteensä 27,1 miljoonan euron edestä. Yhtiön tarkoituksena oli tuolloin ostaa lainaa takaisin 35 miljoonalla eurolla, mutta takaisinosto jäi suunniteltua pienemmäksi, koska halukkaita myyjiä ei löytynyt riittävästi. Tämän hybridilainan kustannukset ovat olleet Lemminkäiselle korkeat, sillä lainan korko on 10 prosenttia.

Nyt toteutettavan järjestelyn jälkeen yhtiölle jää edelleen yksi 70 miljoonan euron hybridilaina, jonka yhtiö laski liikkeeseen 4.3.2014. Kyseisellä hybridilainalla ei ole eräpäivää, mutta liikkeeseenlaskijalla on oikeus lunastaa se takaisin 4 vuoden kuluttua liikkeeseenlaskupäivästä. Tämän hybridilainan korko on 8,75 prosenttia.

Hybridilaina on oman pääoman ehtoinen joukkovelkakirjalaina, joka on muita velkasitoumuksia heikommassa asemassa. Sitä käsitellään konsernin Ifrs-tilinpäätöksessä omana pääomana. Hybridilainan velkakirjanhaltijalla ei ole osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia, eikä se laimenna osakkeenomistajien omistuksia. Hybridilainan korot eivät myöskään näy yhtiön tuloslaskelmassa rahoituskuluina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen lunastaa takaisin loput ensimmäisestä hybridilainastaan”

Jätä kommentti