Korjausrakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Remonttirekka asukkaiden avuksi putkikorjauksien suunnittelussa

Konsulttitoimisto tuo remonttikaverin ja remonttirekan lieventämään remonttien tuomaa suunnittelutuskaa.

Vahanen Pro Oy:n Kirsi Kauhanen on Suomen ensimmäinen Remonttikaveri. Hän on asukkaan tukihenkilö putkiremonteissa.

”Teknistä osaamista on paljon, mutta ihmiset jäävät helposti remontin jalkoihin. Tarkastelen remonttia inhimillisestä näkökulmasta, ja pyrin löytämään vastaukset asukkaita askarruttaviin käytännön kysymyksiin. Saatan esimerkiksi lukea vanhusten kanssa remonttiin liittyviä tiedotteita, avata remonttiin liittyviä teknisiä asioita, tutustuttaa naapureita toisiinsa ja välittää palautetta asukkailta urakoitsijalle ja suunnittelijoille”, Kauhanen listaa tehtäviään Vahanen PRO Oy:n putkiremonttihankkeissa.

Remonttirekka toimii asukkaiden, Remonttikaverin ja suunnittelijoiden kohtauspaikkana. Se parkkeerataan taloyhtiön alueelle ja asukkaat voivat käydä siellä tapaamassa remonttikaveria ja suunnittelijoita.

Suunnittelutyötä voidaan myös tehdä rekassa paikan päällä, sillä rekka on varustettu usealla työpisteellä. Sitä voidaan hyödyntää myös remonttiin liittyviin asukasiltoihin, mikäli taloyhtiöllä ei ole tähän sopivia tiloja.

Rekasta löytyy myös showroom, jossa asukkaat voivat käydä tutustumassa esimerkiksi kylpyhuoneen laattamateriaaleihin ja kalustevaihtoehtoihin.

Rekka on otettu käyttöön viime viikolla Vantaan Hakunilassa olevassa putkiremonttikohteessa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia