Kokeile kuukausi maksutta

Constin liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat alkuvuonna

Korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyvän Consti Yhtiöiden liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä selvästi vuoden takaisesta. Myös tilauskanta kasvoi liikevaihdon kanssa vastaavaa vauhtia.

Korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyvän Consti Yhtiöiden liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä selvästi vuoden takaisesta. Myös tilauskanta kasvoi liikevaihdon kanssa vastaavaa vauhtia.

Yhtiön tuloskin koheni hieman mutta oli vain niukasti voitollinen. Ensimmäinen neljännes on kuitenkin Constille tyypillisesti vaisu, koska yhtiön liiketoimintavolyymit ovat silloin yleensä matalimmat, minkä vuoksi muutokset kiinteissä kuluissa heijastuvat tulokseen suhteellisesti enemmän kuin muilla vuosineljänneksillä. Nyt yhtiön kiinteitä kuluja nostivat katsauskaudella tehdyt yrityskaupat.

”Markkinatilanne on säilynyt hyvänä, ja uusien tilausten määrä kasvoi reilut 16 prosenttia. Uusia merkittäviä kohteita ovat muun muassa kauppakeskus Jumbon uudistus Vantaalla, ATT:n Siilitie 5:n 110 asunnon täydellinen peruskorjaus Helsingin Herttoniemessä sekä talotekniikan osaurakka Pasilan Tripla-hankkeessa”, toimitusjohtaja Marko Holopainen sanoo.

”Uskon korjausrakentamisen ja taloteknisten palveluiden kysynnän jatkavan vakaata kasvuaan kuluvana vuonna. Samaan aikaan uudisrakentamisen kiivaan kasvun arvioidaan tasaantuvan, mikä helpottanee talotekniikan ja korjausrakentamisen osaajien saatavuutta ja parantaa näin yleisiä kasvumahdollisuuksiamme.”

Consti arvioi, että sen koko vuoden 2017 liikevaihto kasvaa vuoteen 2016 verrattuna.

Consti Yhtiöt 1–3 2017/1–3 2016

  • Liikevaihto, milj. euroa 57,3/51,4
  • Liikevoitto, % 0,5/0,4
  • Tulos ennen veroja, milj. euroa 0,1/-0,1
  • Omavaraisuusaste, % 37,2/33,4
  • Henkilöstö (keskimäärin) 993/896
  • Tilauskanta, milj. euroa 212,9/191,7

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Constin liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat