Nuorisosäätiön eritystilintarkastus valmistuu lähiviikkoina

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahden mukaan Nuorisosäätiötä koskeva erityistilintarkastus valmistuu lähiaikoina.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti.

”Se pitäisi pystyä saamaan pois pöydältä mielellään ennen juhannusta”, Rossilahti arvioi.

Nuorisosäätiötä koskevat tarkastukset käynnistyivät noin vuosi sitten Ylen paljastamien tietojen perusteella.

Kesäkuussa 2016 Ara pyysi täydentäviä tietoja Nuorisosäätiön ja sen tytäryhtiöiden sijoituksista. Samalla Ara kertoi tekevänsä konsernin sijoitustoimintaa koskevan tarkastuksen.

Elokuussa 2016 Yle uutisoi uusia tietoja Nuorisosäätiön toiminnasta. Ylen mukaan Säätiö on muun muassa sijoittanut vuokralaisilta kerättyjä korjausvaroja erittäin korkealla riskillä vastoin viranomaisten ohjeita.

Uusien tietojen tultua julki Ara kertoi teettävänsä Nuorisosäätiöstä erityistilintarkastuksen nopealla aikataululla. Tarkastuksen tekijäksi tuli ulkopuolinen tilintarkastustoimisto.

Rossilahden mukaan Nuorisosäätiöltä on saatu vastauksia viime perjantaina, ja virkamiehet käyvät isoa aineistoa tarkkaan läpi.

”Tiedotamme heti kun teemme päätöksiä”, Rossilahti sanoo.

Ara valvoo yleishyödyllisten yhteisöjen toimintaa ja on antanut vuonna 2014 yhteisöjen sijoitustoimintaa koskevan ohjeen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Nuorisosäätiön eritystilintarkastus valmistuu lähiviikkoina”

    1. Surullisia kommentteja ja viittauksia, joilla ei mitään tosiasiallista asiayhteyttä paitsi tarkoitus vahingoittaa asianosaisia ! Rakennusliiketoiminnassa toivoisi sivistynyttä käytöstä, ei kaunan ja valheiden levittämistä. Merisalolla ja näillä uutisoinneilla ei taida olla kirjoittajan esittämää yhteyttä muussa kuin kirjoittajan omassa päässä. Tarkoitusperiä voi vain arvailla !

Jätä kommentti