QMG ostaa enemmistön mikkeliläisestä tate-yrityksestä

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group ostaa 90 prosentin osuuden mikkeliläisestä talotekniikkayhtiöstä.

Rakenteilla olevan Saimaan monitoimihallin talotekniikkaurakasta vastaa JP Yhtiöt.

JP Yhtiöt on Mikkelin talousalueen suurimpia talotekniikkaurakoitsijoita. Yhtiö on erikoistunut taloyhtiöiden, liikekiinteistöjen, teollisuuden ja julkisten kiinteistöjen talotekniikkaurakointiin.

JP yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2016 noin 5,6 miljoonaa euroa ja se työllistää 27 talotekniikan ammattilaista. Yhtiön tuoreita referenssejä ovat esimerkiksi Saimaa Areena, Mölnlycken Mikkelin tehtaan laajennus, Rantakylän yhteinäiskoulun laajennus ja saneeraus sekä Snellmanin Kokkikartanon tehtaan ilmanvaihtourakka Keravalla.

QMG taas on kasvanut muutamassa vuodessa Suomen suurten talotekniikkayrityksen joukkoon yrityskaupoilla. JP Yhtiöiden kanssa keskusteluja käytiin neljän vuoden ajan.

”Yrityskauppa täydentää palveluitamme Kaakkois-Suomessa, sillä meillä on entuudestaan yhtiöt erilaisilla palveluvalikoimilla Leppävirralla ja Lappeenrannassa”, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

JP Yhtiöt jatkaa liiketoimintaansa QMG:n tytäryhtiönä ja sen omistajat Timo Bilund, Jukka Huoponen, Jyrki Hassinen ja Tero Kotro jatkavat työskentelyään yhtiössä. He pysyvät vähemmistöosakkaina JP Yhtiöissä ja tulevat myös QMG:n osakkaiksi. Myös kaikki JP Yhtiöiden työntekijät jatkavat tehtävissään.

Tämän vuoden maaliskuussa ruotsalainen pääomasijoittaja Adelis Equity Partnersin rahasto merkitsi noin 70 prosenttia QMG:n emoyhtiön osakkeista.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG ostaa enemmistön mikkeliläisestä tate-yrityksestä”

Jätä kommentti