RT haluaa pitkäjänteisen infraohjelman

Rakennusteollisuus RT:n mukaan Suomen infra ei kestä edessä olevaa talouskasvua.

Rakennusteollisuus RT:n mukaan Suomen infra ei kestä edessä olevaa talouskasvua.

”Suomi antaa kuljetuksissa aivan tarpeettomasti etumatkaa kilpailijamaille. Jos väyläyhteys ei toimi, se on vientiteollisuuden kannalta vähän sama kuin suomalaissuunnistajan pitäisi kisata kansainvälisessä kisassa kumisaappaissa tai keihäänheittäjän vaihtaa hiilikuitukeihäs rautakankeen”, RT:n hallituksen puheenjohtaja Harri Kailasalo sanoo.

RT:n mukaan uutiset alkaneesta talouskasvusta ovat iloisia, mutta herättävät vientiyrityksissä myös huolta.

”Euroopan reunalla kilpailukyiset kuljetusyhteydet ovat elinehto. Kasvu voi monin paikoin juuttua liikenteellisiin pullonkauloihin, ellei väyläinfran rahoitukseen löydy yli hallituskausien ulottuvaa poliittista linjaa. Pitkäjänteinen ohjelma luo näkymiä ja luottamusta, jotka rohkaisevat yrityksiä investoimaan Suomeen. Syntyy työpaikkoja ja verotuloja”, Kailasalo jatkaa.

Kailasalon mukaan pullonkaulaväylien tunnistaminen ja priorisointi onnistuu, jos väyläinfraa voidaan suunnitella ja rahoittaa 10-12 vuotta eteenpäin.

”Jos emme tee mitään, vientitulojemme kannalta keskeisimmillä yhteysväleillä kuljetukset hidastuvat ja kallistuvat vääjäämättä väylien käytön kasvaessa. Kilpailukyvyn rapauttamisen lisäksi huonosti sujuva liikenne ja huonokuntoiset väylät lisäävät päästöjä ja heikentävät liikenneturvallisuutta.”

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RT haluaa pitkäjänteisen infraohjelman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat