Kokeile kuukausi maksutta

Kestävä Kivitalo 2017-palkinto Espooseen

Vuoden 2017 Kestävä Kivitalo -palkinto myönnettiin espoolaiselle vuokratalokohteelle.

Vuoden 2017 Kestävä Kivitalo -palkintokohde edustaa palkintoraadin mukaan parhaita paikallarakentamisen perinteitä.

Espoon Asuntojen Magneettikatu 14 on suunniteltu ja toteutettu palkintoraadin mukaan paikallarakentamisen hyviä perinteitä vaalien. Kohteen pääurakoitsija oli Lujatalo.

Palkintoraadin mukaan kohteen arkkitehtonisessa toteutuksessa on onnistuttu yksinkertaisin tehokeinoin luomaan moderni, mutta samalla ajaton lopputulos.

Kahden pistetalon väliin jäävän kaarevan talon pyöreälinjaisuus on hienostuneella tavalla otettu osaksi myös sisäpihanpuolen julkisivuarkkitehtuuria, jossa rakennuksen nurkkien pyöristetyt linjat yhdessä valkoisen rappauksen kera henkivät aitoa funktionalistista ajattomuutta.

Laadukkuutta ja karaktääriä kohteelle luovat niin ikään pitkistä mustista tiilistä muurattu pohjoisjulkisivun jalusta, sekä pihanpuolen sisäänkäyntien korostukset, jotka antavat kohteelle hienostuneen ja ajattoman leiman.

Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu pitkää elinkaarta, asumisviihtyvyyttä ja rakennuksen elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia.

Kohteen rakennuttaja Espoon Asunnot painottaa uudistuotannossaan elinkaarikestävyyttä.

”Rakennuksen suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa elinkaariasiat ovat keskeisellä sijalla. Suosimme tuotteita, joilla on mahdollisimman pitkä, huoltovapaa elinkaari ja joiden korjaus on helppoa sekä edullista”, Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä sanoo.

”Rakennuttajana arvostamme myös ajatonta arkkitehtuuria. Se sopii hyvin kestävän rakentamisen tavoitteeseemme ja on useimmiten myös helposti ylläpidettävää”, Räihä jatkaa.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

Kunniamaininta palvelutalolle

Kestävä Kivitalo -ryhmä myönsi kunniamaininnan Kiinteistö Oy Helsingin Dosentinlinnalle eli Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan Saga Palvelutalon uudisosalle tunnustuksena laadukkaasta ja innovatiivisesta suunnittelusta paikalla rakentamisen eri osa-alueita hyödyntäen.

Rohkea erilaisten materiaalien ja rakenneyksityiskohtien yhdistäminen perinteiseen tiilirakentamiseen tekee rakennuksesta persoonallisella tavalla mieleenpainuvan, mutta samalla se on harmoninen ja ympäristöönsä hyvin istuva.

Uudisosan arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.

Kestävä Kivitalo -ryhmän yhteistyöyritykset ovat Rudus, Wienerberger, Betoniteollisuus ry, Celsa Steel Service, Peri Suomi ja Finnsementti.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kestävä Kivitalo 2017-palkinto Espooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat