Lujabetoni lisää väliseinien tuotantoa

Lujabetoni lisää tuotantokapasiteettiaan ja avaa uuden väliseinäelementtitehtaan.

Lujabetonin seinäelementin valmistusta. Kuva Lujabetoni

Uusi väliseinätehdas avautuu Varkauteen loppuvuonna 2017. Yrityksen tiedotteen mukaan se vastaa tehtaan turvin asuntotuotannon korkeasuhdanteeseen ja kuumana käyvään elementtien kysyntään etenkin Kuopion seudulla.

Uusi väliseinäelementtitehdas avataan yrityksen toiminnassa olevan valmisbetonitehtaan yhteydessä sijaitsevaan tehdashalliin.

Varkaus valikoitui Lujabetonin laajennusvaihtoehdoista sijaintinsa ja valmiin tehdashallitilan ansiosta. Halliin tehdään perusteellinen muutostyö, jonka jälkeen väliseinäelementtituotanto pääsee käyntiin vielä tämän vuoden puolella.

Yrityksen mukaan tehtaan tuotanto helpottaa ennen kaikkea Keski- ja Itä-Suomen markkinaa, jossa asuntorakentaminen käy erittäin vilkkaana. Lisäpainetta väliseinäelementtien kysyntään alueella tuo se, että rakentajat haluavat vaihtaa paikallavalurakentamisen menetelmistä elementtiväliseiniin resurssipulan ja aikataulupaineiden vuoksi.

”Me reagoimme nyt vilkkaaseen asuntotuotantoon. Pohjoisen Kärsämäen tehtaan marraskuussa valmistuva laajennus on vastaus kysynnän kasvuun Etelä-Suomessa, mutta se ei ole yksin riittävä toimenpide”, Lujabetonin elementtiyksikön tuotantojohtaja Petteri Kiviranta sanoo.

Uudelta tehtaalta odotetaan helpotusta myös Kuopion lähikaupunkien väliseinäelementtipulaan. Tehtaan toimitusten piiriin kuuluvat Kuopion lisäksi muun muassa Varkaus, Jyväskylä, Joensuu ja Pieksämäki. Tapauskohtaisesti Varkaus voi tukea myös pääkaupunkiseudun toimituksia.

”Tämä investointi vapauttaa kapasiteettiamme vaativaan julkisivuelementtituotantoon ja tukee vahvasti strategiaamme tarjota asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia asuntorakentamiseen sisältäen julkisivut, parvekkeet, väliseinät, hormielementit ja välipohjalaatastot”, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen toteaa.

Uutta tehdasta pyörittämään palkataan vakituiseen työsuhteen oma tuotantotiimi, joka toimii Siilinjärven elementtitehtaan ohjauksessa ja yhteistyössä valmisbetonitehtaan kanssa.

Lujabetonin tavoitteena on jatkaa tehdaslaajennuksia nopealla aikavälillä ja lisätä kapasiteettiaan edelleen. Myös uusia elementtituotteita tuodaan markkinoille piakkoin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lujabetoni lisää väliseinien tuotantoa”

Vastaa