RIA liittyi KTN:n uudeksi jäsenjärjestöksi

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA on hyväksytty KTN:n uudeksi jäsenjärjestöksi ja samalla JUKO:n edunvalvonnan piiriin.

Järjestöjen tiedotteen mukaan koulutetun tekniikan edunvalvonta tiivistyy entisestään, kun RIA vahvistaa jukolaista teknisten edunvalvontaa lähes 1 000 jäsenellään. Jäsenyyden jälkeen kunta-alan koulutettujen teknisten edunvalvonta on keskittynyt miltei sataprosenttisesti yhden pöydän ympärille neuvottelujärjestö JUKO:ssa.

”Olemme KTN:ssä iloisia, että saimme RIA:n jäsenyyden myötä koottua teknisten edunvalvonnan vieläkin tehokkaammaksi ja kiinteämmäksi kokonaisuudeksi”, KTN:n puheenjohtaja Keijo Houhala toteaa tiedotteessa.

Järjestöjen mukaan tiivistyminen lisää jukolaista järjestöllistä voimaa alkavalla liittokierroksella, sillä rialaiset eivät aiemmin kuuluneet kunta-alan pääsopijajärjestöihin.

”Kilpailukyky-, tuottavuus- ja tehokkuusvaatimusten aiheuttamat työmarkkinoiden ja -elämän rakennemuutokset ovat merkittäviä. Rakennemuutokset koskettavat RIA:n toimintakentässä myös julkisen sektorin toimijoita. Seuraukset ulottuvat myös RIA:n työmarkkinatoimintaan ja edunvalvontatyöhön ja siksi nyt tehty ratkaisu on oikea. Se turvaa kuntasektorilla työskentelevien rialaisten edunvalvonnan”, toteaa RIA:n toimitusjohtaja Kimmo Sandberg.

RIA jatkaa STTK:n jäsenliittona.

KTN edustaa JUKO:n kautta yli 10 000 kuntien, kuntayhtymien ja kunnallisten osakeyhtiöiden palveluksessa olevaa ja teknisen koulutuksen saanutta teknistä toimihenkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIA liittyi KTN:n uudeksi jäsenjärjestöksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi