Kokeile kuukausi maksutta

Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa uusia voittajia

Rakennusalan Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa palkittiin useita uusia voittajia rakennustyömailta.

Itä-Suomen työturvallisuuskilpailu
Itä-Suomen työturvallisuuskilpailun palkitut yritysten edustajat. Kuva: RT

Pienten ja keskisuurten rakennusyritysten voittajaksi nousi Rakennustyö Salminen oy. Toiseksi sijoittui Otarak oy ja Rakennustoimisto K. Tervo oy.

Rakennustyö Salmisen toimitusjohtaja Osmo Salminen arvioi pk-yrityssarjan ykköstilan tulleen pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen työturvallisuustoiminnan tuloksena.

”Emme tehneet mitään mullistavaa tänä vuonna vaan jatkoimme edellisvuosien hyviksi todettuja turvallisuuskäytäntöjä. Ne tuottivat hyvää tulosta. Aiemmin emme ole olleet mitalisijoilla. Voitto kannustaa ylläpitämään turvallisuutta. Milloinkaan se ei ole liian hyvä”, Salminen kertoo.

Rakennustyö Salminen ylsi ainoana täyteen sataan prosenttiin turvallisuusjohtamisessa sekä TR-mittauksissa. Salminen voitti myös pk-yritysten paras sisärakennustyömaa -sarjan Iisalmen sairaalan terveyskampuksen ykkösvaiheen työmaallaan.

Paras perustus- ja runkotyömaa oli Rakennustoimisto K.Tervon As Oy Joensuun Malmikatu 29. Korjausrakennustyömaiden ykkönen oli Juhin Rakennus oy:n As oy Kirkkokatu 35 Kuopiossa.

Viikon palkallinen loma

Suhteellisen eniten työturvallisuustasoaan kohensi joensuulainen Rakennusliike Soimu.

Sen toimitusjohtaja Petri Kahelin oli kohtuullisen tyytyväinen parhaan kehittyjän palkintoon, mutta tavoitteet olivat vielä korkeammalla eli mitalisijassa pk-yritysten sarjassa.

Kahelinin mukaan lähtötilanne ei ollut järin kehuttava ja parantamisen varaa oli paljon.

”Tämä vuosi oli meillä vahvasti teemoitettu työturvallisuuteen. On hienoa, että niin henkilöstön kuin työnjohdonkin vankka sitoutuminen ja suunnitelmallinen turvallisuustyö toi tulosta. Nostimme TR-mittauksen tulosta 86:stä 96:een eli peräti kymmenellä prosenttiyksiköllä. Yhtään työtapaturmaa ei sattunut kummallakaan työmaallamme”, Kahelin kertoo.

Suomun aliurakoitsijat lähtivät kiitettävästi mukaan, osin Suomun henkilöstön yllyttäminä ja yhteistyössä.

”Parin kuukauden jälkeen alkoi heiltä tulla kiitosta työmaiden siistiytymisestä ja työturvallisuuden kohenemisesta. Työmotivaatiokin kuulemma koheni. Saimme jopa kehuja, että meillä ovat turvallisuusasiat paremmalla tolalla kuin monella muulla työmaalla. Se oli kannustavaa. Kehitämme edelleen työturvallisuusjohtamista ja esimerkiksi läheltä piti -tapausten raportoimista”, Kahelin vakuuttaa.

Suomulla kilpailuun kannustettiin kunnon porkkanoilla.

”Sarjavoitosta oli luvassa viikko palkallista lomaa. Nyt sitä tuli kaikille asianomaisille yksi viikko. Lisäksi menemme katsomaan uutta Tuntematon Sotilas -elokuvaa yksityisnäytäntöön ja illalliselle sen jälkeen.”

Lujatalolle konsernisarjan voitto

Konsernisarjan voittaneen Lujatalon Itä-Suomen aluejohtaja Heikki Jalkanen nostaa myös pitkäjänteisen turvallisuustyön kilpailumenestyksen perustaksi.

”Tänä vuonna olemme erityisesti panostaneet turvallisuusjohtamiseen ja asenteiden kehittämiseen niin, että jokainen tuntee työmailla vastuunsa itsensä lisäksi työkavereistaan, aliurakoitsijoiden henkilöstö mukaan lukien. Turvallinen työskentely on sekä oikeus että velvollisuus.”

Jalkasen mukaan yli 90 prosenttia Lujatalon työmaista on ollut tapaturmattomia.

”Lopuillakin turmat olivat onneksi varsin lieviä. Lujatalolla on hyvät työturvallisuutta edistävät järjestelmät sekä työ- ja suojavälineet. Koulutuksissa ja työmaapalavereissa olemme entisestään lisänneet työturvallisuusasioiden käsittelyä. Niillä aloitetaan esimerkiksi kaikki alueyksikköpalaverit”, Jalkanen selvittää.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa uusia voittajia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat