Uutiset Rakentaminen Talous Johanna Aatsalo 3 kommenttia

Jyväskylä valitsi suurhankkeen jatkokehittäjän

Jyväskylän kaupunki on valinnut kumppanin Pohjoismaiden suurimman sisäliikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskusta koskeviin jatkoneuvotteluihin.

Alustava luonnoskuva Hippos2020- areenakeskuksesta. Näkymä pääsisäänkäynnille. Kuva: PES-Arkkitehdit.

Lehto Groupin ja Fennia Varainhoidon sekä mahdolliset pienemmän sijoittajat jatkavat neuvotteluita Hippos2020-hankkeen toteuttamiseksi. YIT:n, Kevan ja OP:n muodostama konsortio karsiutui jatkosta.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa Jyväskylään Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin sisäliikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskus. Siihen kuuluu esimerkiksi yli 6 000 hengen monitoimiareena, jalkapallohalli, voimistelutalo, liikunnan tietotalo, viisi asuinkerrostaloa, liikekeskus ja hotelli.

Uutta tilaa rakennetaan yli 100 000 neliömetriä ja lisäksi pysäköinti- ja huoltotiloja. Yksityiset sijoittajat rahoittavat hankkeen arvioiden mukaan noin 90 prosenttisesti. Hankkeen kooksi on arvioitu noin 300 miljoonaa euroa.

Rakentaminen on suunniteltu vuosille 2018-2023. Lopullinen rakentamispäätös tehtäneen keväällä 2018.

Lehdon ja Fennian välisessä työnjaossa Lehto hoitaisi kohteen suunnittelun ja rakentamin kokonaisvastuu-urakkana (KVR). Fennia kuuluisi hallinnon sekä rahoituksen järjestämisen.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • Taitaa Alvar Aaltokin nousta haudasta hämmästeleen talousohjatun rakentamisen luomuksia Jyväskylän urheilupyhättöön. Rumia peltihalleja lisää, toivottavasti rimoitus on erilaista kakkosnelosta kuin Allas sea poolissa on käytetty.

  Vastaa
 • Ohjauksessa ollut

  Älä huoli Antero. Kyllä nuo julkisivun turhat yksityiskohdat katoavat Lehdon ”talousohjauksessa”. Niistä kakkosnelosista tulee kattopalkkeja. Kun on katsellut mm. Sulkulantien pressut lepatten hoidettua kustannus- ja kosteushallintaa, ei voi kuin onnitella osapuolia ja toivoa viiden vuoden puotaa.

  Vastaa
 • Tämä on varmaan taas kesällä seuroissa sovittua kuka tämänkin keikan saa. Onnea Lehto vaikkei onnella ole tekemistä näissä piireissä.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia