Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylä valitsi suurhankkeen jatkokehittäjän

Jyväskylän kaupunki on valinnut kumppanin Pohjoismaiden suurimman sisäliikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskusta koskeviin jatkoneuvotteluihin.

Alustava luonnoskuva vuodelta 2017 Hippos2020- areenakeskuksesta. Näkymä pääsisäänkäynnille. Kuva: PES-Arkkitehdit.

Lehto Groupin ja Fennia Varainhoidon sekä mahdolliset pienemmän sijoittajat jatkavat neuvotteluita Hippos2020-hankkeen toteuttamiseksi. YIT:n, Kevan ja OP:n muodostama konsortio karsiutui jatkosta.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa Jyväskylään Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin sisäliikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskus. Siihen kuuluu esimerkiksi yli 6 000 hengen monitoimiareena, jalkapallohalli, voimistelutalo, liikunnan tietotalo, viisi asuinkerrostaloa, liikekeskus ja hotelli.

Uutta tilaa rakennetaan yli 100 000 neliömetriä ja lisäksi pysäköinti- ja huoltotiloja. Yksityiset sijoittajat rahoittavat hankkeen arvioiden mukaan noin 90 prosenttisesti. Hankkeen kooksi on arvioitu noin 300 miljoonaa euroa.

Rakentaminen on suunniteltu vuosille 2018-2023. Lopullinen rakentamispäätös tehtäneen keväällä 2018.

Lehdon ja Fennian välisessä työnjaossa Lehto hoitaisi kohteen suunnittelun ja rakentamin kokonaisvastuu-urakkana (KVR). Fennia kuuluisi hallinnon sekä rahoituksen järjestämisen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Jyväskylä valitsi suurhankkeen jatkokehittäjän”

  1. Taitaa Alvar Aaltokin nousta haudasta hämmästeleen talousohjatun rakentamisen luomuksia Jyväskylän urheilupyhättöön. Rumia peltihalleja lisää, toivottavasti rimoitus on erilaista kakkosnelosta kuin Allas sea poolissa on käytetty.

  2. Älä huoli Antero. Kyllä nuo julkisivun turhat yksityiskohdat katoavat Lehdon ”talousohjauksessa”. Niistä kakkosnelosista tulee kattopalkkeja. Kun on katsellut mm. Sulkulantien pressut lepatten hoidettua kustannus- ja kosteushallintaa, ei voi kuin onnitella osapuolia ja toivoa viiden vuoden puotaa.

  3. Tämä on varmaan taas kesällä seuroissa sovittua kuka tämänkin keikan saa. Onnea Lehto vaikkei onnella ole tekemistä näissä piireissä.

  4. Viimeistenkin Hippoksesta innostuneiden kannattaa lukea 10. maaliskuuta Keskisuomalaisessa ollut laaja artikkeli. Hanke on erittäin hataralla pohjalla ja lähes kaikki potentiaaliset käyttäjät suhtautuvat hankkeeseen epäileväisesti.

  5. Jotenkin näistä projekteista paistaa läpi että eletään korkeasuhdanteen loppuvaihetta. 300 miljoonan hanke Jyväskylään, eikä kyseessä ole sellutehdas.Joka kaupungilla tuntuu olevan nyt pakonomainen tarve saada mahdollisimman isoja hankkeita julkisuuteen, jotta näytettäisiin kehittyvältä ja kasvavalta. Tärkeintä ei ole hankkeiden sisältö vaan koko ja korkeus. Kun ottaa huomioon Jyväskylän aseman Euroopan kartalla ja paikallisen elinkeinoelämän vilkkauden, pitäisin 100 miljoonankin urheilurakentamishanketta kaupungille valtavana.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat