Kokeile kuukausi maksutta

Kauppalehti: Asuntotyömaita pysäytetään, sillä laatu ei pysy rakentamisbuumin vauhdissa

Asuntosijoittaja Kojamo on pysäyttänyt pääkaupunkiseudun työmaita laatuongelmien takia, kertoo Kauppalehti. Rakentamisen tahti on niin kiivasta, että laatu kärsii.

Asuntosijoittaja Kojamo on pysäyttänyt pääkaupunkiseudun työmaita laatuongelmien takia, kertoo Kauppalehti. Rakentamisen tahti on niin kiivasta, että laatu kärsii.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen puhuu työmaiden resurssipulasta. ”Olemme juuri pysäyttäneet pääkaupunkiseudulla kahden eri rakentajan työmaat puutteellisten elementtiasennusten takia. Elementtejä on jouduttu osin purkamaan ja asentamaan uudelleen.”

Työntekijöitä edustavan Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi vahvistaa pysäytykset. ”Rakennuttajat, joilla on oma ammattimainen valvontaorganisaatio, keskeyttävät urakoita, jos ne eivät tuota vaadittavaa laatua.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Asuntotyömaita pysäytetään, sillä laatu ei pysy rakentamisbuumin vauhdissa”

  1. Kannattaisikohan alkaa valmistamaan talot vaikkapa ”kuntouttavana työtoimintana” laadun parantamiseksi. Palkkojen pienentäminen ja ulkomaisen työvoiman käyttö on jo kokeiltu ja sutta näkyy vain tulevan.

  2. Onko Kojamo itse ruokkinut tätä rakentamisen buumia mitenkään? Kovasti ovat koko ajan hankkimassa lumovoimaisia kämppiä varmaankin mahdollisimman halvalla ja vuokraavat tietenkin kalliilla.

  3. Kojamo edellyttää muilta laatua, mutta kestääkö oma toiminta päivänvalon, noin niin kuin laajemmin ajateltuna? Olisiko jossain vaiheessa pitänyt nykyisen Kojamon toiminta pysäyttää?

  4. Tilaaja keskeyttää rakennustyömaita? Aiavn kuin keskeyttäminen olisi yhtä helppoa kuin maitokaupassa käyminen. Ei keskeyttäminen ole helppoa laatusyillä. Eikä sitä juuri tehdä kuin urakan viivästymissyillä. Missä näitä keskeytettyjä urakoita on? Ja onko ne keskeytetty lopullisesti vai tilapäisesti? Eiköhän takana ole oikeasti se seikka, että vuokra-asuntomarkkinat ovat alkaneet mennä tukkoon.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat