Kruunuvuorenrannan korttelin arkkitehtuurikilpailu ratkesi

Ehdotus ”Cerro Torre” on voittanut Peabin, TA-Yhtiöiden ja Helsingin kaupungin järjestämän arkkitehtuurikutsukilpailun.

”Cerro Torre". Kuva: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit

Kyseessä on Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehtien ehdotus.

Kilpailu järjestettiin erään Kruunuvuorenrannan korttelin länsiosan suunnittelemiseksi ja arkkitehtisuunnittelijan valitsemiseksi. Tavoitteena oli löytää kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä toteuttamiskelpoinen suunnitelma.

Kilpailun voittajaehdotus ”Cerro Torre” on raadin mukaan toteutettu määrätietoisesti ja vahvan vision kannattelemana. Ehdotuksessa on myös ansiokkaasti pohdittu korttelin näkyvyyttä ja ilmettä kaukomaisemassa ja sen merellistä siluettia.

”Kruunuvuorenranta on yksi harvoista paikoista, josta voi katsella koko Helsingin siluettia. Kilpailulla haimme ainutlaatuiselle paikalle korkeatasoista ja toteutuskelpoista ehdotusta, jolla voimme tarjota asiakkaille asumisen elämyksiä luoden samalla mielenkiintoista kaupunkikuvaa”, Peabin asuntoliiketoiminnan johtaja Juha-Pekka Eskola sanoo.

Kilpailutyö käsittää 204 korkeatasoista asuntoa, joista 129 on Peabin omistusasuntotuotantoa ja 75 TA:n asumisoikeus- ja hitas-tuotantoa. Korttelin ensimmäisen asuinkerrostalon ennakkomarkkinointi käynnistyy syksyllä 2018. Rakentaminen käynnistetään vuoden 2019 alussa, ja koko kortteli valmistuu vuonna 2021.

Voittajatoimiston lisäksi arkkitehtuurikutsukilpailuun osallistuivat Arkkitehdit Anttila Rusanen oy, Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen oy sekä Serum arkkitehdit. Raati päätti antaa kunniamaininnan Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen oy:n ehdotukselle ”Taittovoltti”, jonka innovatiivinen asuntosuunnittelu pyrkii luomaan uutta asumisen kulttuuria.

”Kruunuvuorenrannasta on toteutumassa urbaani ja merellinen valon kaupunginosa. Tämä kortteli, Kruunuvuorenselän tuntumassa, tarjoaa laadukasta ja kantakaupunkimaista asumista kolmen kilometrin päässä Kauppatorilta. Kilpailu oli korkeatasoinen ja onnistui erinomaisesti. Toteuttamisen lähtökohdat ovat lupaavat”, Kruunuvuorenrannan projektinjohtaja Pirjo Siren Helsingin kaupungilta kertoo.

Kilpailukortteli sijaitsee Kruunuvuorenselän itärannalla, vastapäätä kantakaupunkia. Tuleva Kruunusillat-hanke tuo kantakaupungin vain 15 minuutin raitiovaunumatkan päähän alueesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kruunuvuorenrannan korttelin arkkitehtuurikilpailu ratkesi”

Vastaa