Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kausteelle potkut

Museon taloutta käsittelevä erityistilintarkastus valmistui viime viikolla. Talo on kärsinyt pitkään talousongelmista ja huonosta työilmapiiristä.

Museon taloutta käsittelevä erityistilintarkastus valmistui viime viikolla. Talo on kärsinyt pitkään talousongelmista ja huonosta työilmapiiristä.

Suomen arkkitehtuurimuseon hallitus on irtisanonut museon johtajan Juulia Kausteen eilen tiistaina. Hallituksen nimittämänä väliaikaisena johtajana toimii Reetta Heiskanen siihen asti, kunnes uusi johtaja on valittu.

Arkkitehtuurimuseon hallituksen varapuheenjohtaja Samuli Miettinen sanoo syyksi luottamuspulan. Tarkemmin hän ei avaa asiaa.

Arkkitehtuurimuseo on kärsinyt pitkään talousongelmista ja huonosta työilmapiiristä. Esimerkiksi viime vuoden lopussa museo irtisanoi neljä työntekijää. Tätä ennen museon oli jättänyt kuusi työntekijää.

Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Arkkitehtuurimuseon henkilökunta väheni vuodessa puoleen entisestä.

Museon takana on yksityinen säätiö, ja sillä on ollut vaikeuksia hankkia ulkopuolista rahoitusta. Käytännössä valtio rahoittaa museon toiminnan.

”Tarkastusmuistio on kesken”

Opetus- ja kulttuuriministeriö kutsui Arkkitehtuurimuseon hallituksen keskustelemaan museon toiminnasta lokakuussa 2017.

Kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston ylijohtaja Riitta Kaivosojan mukaan tarkoitus oli keskustella museon taloudesta ja työilmapiiristä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti lokakuussa 2017 Arkkitehtuurimuseon tarkastamisesta osana vuosittaista lain mukaista valvontaa.

OKM:n tarkastuspäällikkö Viivi Lajunen kertoo HS:lle saaneensa tarkastusmuistioluonnoksen valmiiksi ja lähettäneensä sen Arkkitehtimuseon hallitukselle kuulemiskierrokselle.

Lähetitte raportin viime viikolla ja tiistaina Juulia Kauste irtisanottiin. Löytyykö syy potkuihin raportista?

”En osaa kommentoida asiaa. Tarkastusmuistio on kesken ja sen vuoksi se ei ole vielä julkinen. Takaraja museon kommenteille on 4. huhtikuuta. Tämän jälkeen raporttia mahdollisesti täydennetään kommenttien osalta. Valmis tarkastusmuistio tulee olemaan julkinen”, sanoo Lajunen.

Juulia Kauste ei halunnut kommentoida HS:lle ”keskeneräistä prosessia”.

Suomen arkkitehtuurimuseo on Helsingissä toimiva arkkitehtuurin erikoismuseo. Se on perustettu vuonna 1956.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kausteelle potkut”

  1. Aika yleistä tuo ”luottamuskrapula” nykyisin. Näitähän mielensä pahoittajia muita #…too moor piisaa eikä loppua näy.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi