Rakennusala jahtaa sopua – työsulku alkamassa torstaina

Rakennusalan työriidan osapuolet hakevat tällä viikolla sopua useampaankin otteeseen.

Työsulku alkaisi torstaina 10.5. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Rakennuslehden tietojen mukaan Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto neuvottelevat keskenään tänään tiistaina. Huomenna keskiviikkona osapuolilla on tapaaminen valtakunnansovittelijan sijaisena toimivan Jukka Ahtelan kanssa.

Rakennusteollisuus RT:n toimialaliitot julistivat 26.4. rakennusteollisuuteen kattavan työsulun 10. toukokuuta alkaen.

Tiedotteen mukaan sulku koskee liittoyhteisön kaikkien toimialojen jäsenyrityksiä. Sulku on työantapuolen mukaan puolustustoimenpide Rakennusliiton käynnistämille ja ilmoittamille lakoille.

Vastaliikkeenä työsululle Rakennusliitto peruutti lakot, jotka koskivat Betonimestareita, Betsetiä, Parmaa, Rajavilleä, Parmarailia, Rudusta ja Ruskon Betonia.

Lakot oli julistettu päiviksi 3., 4., 7. ja 8 toukokuuta. Lakkoilmoitus piti sisällään edellä mainittujen yhtiöiden, näiden tytäryhtiöiden ja samaan yritysryhmään kuuluvien yhtiöiden työt, joihin sovelletaan rakennustuotealan työehtosopimusta.

Samalla peruttiin myös Saint-Cobain Finlandin Kirkkonummen tuotantolaitokseen 14.5.2018 alkavaksi julistettu lakko.

Tätä artikkelia on kommentoitu 11 kertaa

11 vastausta artikkeliin “Rakennusala jahtaa sopua – työsulku alkamassa torstaina”

  1. Toivottavasti sopu syntyy, jo olis aikakin. Ei tästä tule muuten kuin iso hintalappu.

  2. Seuraava askel on varmaan että suomenpassin omaavat eivät saa tulla raksalle töihin tai ainakin pitää olla Kokoomuksen jäsen

  3. eiköhän se sopu olisi kuitenkin parempi ennen kuin suomi poika hermostuu sitten ei kyllä tule ne ulkomaan pelletkään työmaitten sisä puolelle ainakaan työkunnossa eihän tuosta ole kuin 100v kun tapeltiin viimeksi keskenään sitten oltiin kusessa neukkujen kanssa taas suomalainen työmies kelpasi avuksi kun herroilla tuli hätä käteen. Ei virolainen ja uzpekki tätä maata auta millään keinoin .siis tätä maata Yksittäisiä yrityksiä ja niitten osakkaita kyllä

  4. Tammikuun kihlaus peruttu (1940). Kun Putin on pitänyt pallokisat päästään taas jäisellä r…llä mäkeä laskemaan ja raksamiestäkin kunnioitetaan.

  5. Rt haluaa suomalaiset pois työmailta,että,etelän pojat pääsee tekemään duunit 7€tunti ei siinä suomipoika pärjää!

Vastaa