Cramon tulos pienessä kasvussa – suunnittelee siirtokelpoisten tilojen listaamista

Rakennuskonevuokraaja Cramon liikevaihto ja tulos olivat kolmannella vuosineljänneksellä pienessä kasvussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson pitää todennäköisenä, että yhtiö eriyttää konevuokrauksen ja siirtokelpoiset tilat. Tällöin jälkimmäisestä vastaava Cramo Adapteo saattaa listautua pörssiin.

Cramon tulos ennen veroja kuitenkin supistui heinä-syyskuussa 35,9 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 36,8 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi 198 miljoonaan euroon 192 miljoonasta eurosta. Liiketulos nousi 40,4 miljoonaan euroon 39,6 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos koheni 0,68 euroon 0,67 eurosta.

”Kone- ja laitevuokrauksen kolmas vuosineljännes oli vaihteleva. Skandinavia ja useat Itä- ja Keski-Euroopan maat jatkoivat hyvää tuloskehitystään. Asuntorakentamisen kasvun hidastuminen Tukholman alueella ei vaikuttanut merkittävästi Ruotsin liikevaihtoon kolmannella neljänneksellä, joka kasvoi 3,2 prosenttia paikallisessa valuutassa”, Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson sanoi yhtiön liiketoimintakatsauksessa.

Norjassa liikevaihto ja kannattavuus kehittyivät Gustafssonin mukaan positiivisesti aktiivisen markkinan tukemana. Suomessa sen sijaan liikevaihto laski, mikä vaikutti Kone- ja laitevuokraus Suomi- ja Itä-Eurooppa -segmentin kannattavuuteen.

”Toimia suunnan kääntämiseksi on toteutettu, ja niiden positiivisten vaikutusten odotetaan realisoituvan vuoden 2019 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen. Jatkamme edelleen myös toimintamme tehostamista Saksassa”, Gustafsson sanoo.

”Olen erityisen tyytyväinen Siirtokelpoiset tilat -divisioonan tuloskehitykseen ja että liikevaihto ja kannattavuus parantuivat edelleen kolmannella vuosineljänneksellä: orgaaninen vuokrausliikevaihto kasvoi vahvat 13,8 prosenttia ja EBITA-liikevoitto 16,6 prosenttia. Etenkin Saksa on vaikuttanut positiivisesti tuloskehitykseen, kun toimet operatiivisen tehokkuuden parantamiseksi ovat tuottaneet tulosta.”

Cramo on aiemman ilmoituksensa mukaisesti arvioinut Siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa strategisia vaihtoehtoja. Gustafssonin mukaan todennäköiseksi lopputulokseksi tulee Kone- ja laitevuokraus- ja Siirtokelpoiset tilat -divisioonien eriyttäminen, joka sisältää mahdollisesti yhtiön jakautumisen ja Cramo Adapteon listautumisen ensi vuoden aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon tulos pienessä kasvussa – suunnittelee siirtokelpoisten tilojen listaamista”

Vastaa