Kokeile kuukausi maksutta

Finnfoam osti virolaisen styroksivalmistajan – yhtiö puhuu muovin puolesta rakentamisessa

Salolainen muovieristevalmistaja Finnfoam on ostanut virolaisen EPS-valmistajan koko osakekannan ja vahvistanut näin jalansijaansa Baltiassa. Yritysosto tukee Finnfoamin homehtumattomiin muovieristeisiin nojaavaa strategiaa.

Salolainen muovieristevalmistaja Finnfoam on ostanut virolaisen EPS-valmistajan koko osakekannan ja vahvistanut näin jalansijaansa Baltiassa. Yritysosto tukee Finnfoamin homehtumattomiin muovieristeisiin nojaavaa strategiaa.

Ostettu tallinnalainen Estplast Tootmine oü työllistää noin 25 henkeä, ja sen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Finnfoamin mukaan Estplastin markkinaosuus Virossa on noin 40 prosenttia

Yritysoston avulla Finnfoam lyö monta kärpästä yhdellä iskulla. Tuotantokapasiteetti Baltiassa kasvaa, ja samalla logistiikka helpottuu: Estplastilla on omaa kuljetuskapasiteettia, jolla hoidetaan jatkossa suuri osa toimituksista Virossa.

”Estplastin hyvän sijainnin ansiosta saamme sikäläisille markkinoille pitkään kaipaamamme välivaraston myös muille tuotteille. Pystymme näin konkreettisesti tarjoamaan asiakkaillemme Baltiassa parempaa palvelua laajemman tuotevalikoiman muodossa”, Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen sanoo tiedotteessa.

Estplastin hankinta on Finnfoamilta myös vahva viesti muovieristeiden puolesta. Yritys uskoo, että nimenomaan homehtumattomien ja kestävien muovieristeiden kysyntä kasvaa markkinoita nopeammin, koska niillä saadaan kosteusteknisesti turvallisimpia rakenneratkaisuja.

”Uskon, että tulevaisuudessa Pohjoismaissakin mennään muuttuvien ilmasto-olosuhteiden takia Portugalin suuntaan, jossa muovipohjaisia eristeitä on noin 80 prosenttia lämmöneristeistä.”

Nieminen pitää tämän päivän muovikeskustelua yksiulotteisena.

”Muovista tehdään automaattisesti aina paha, vaikka esimerkiksi rakennusteollisuudessa se on kiistatta erinomainen ja kustannustehokas materiaali, huoltovapaa sekä kestää käytössä jopa 100 vuotta”, Nieminen toteaa.

”Rakentamisen muovit ovat päätyneet keskusteluissa kertakäyttöisten pakkausmateriaalien rinnalle. Näitä ei voida keskenään rinnastaa mitenkään. Lämmöneristeitä ei valita raaka-ainepohjansa perusteella vaan täyttämään käyttökohteiden asettamat tiukat tekniset vaatimukset, ja ne ovat käytössä pitkään. Ominaisuuksiltaan hyvin tunnettujen ja kestävien muovituotteiden käytölle on tällöin vahvat perusteet, ja ne voidaan kierrättää hallitusti pitkän elinkaarensa lopussa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finnfoam osti virolaisen styroksivalmistajan – yhtiö puhuu muovin puolesta rakentamisessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat