Valtavalo toteuttaa osakeannin joukkorahoituksella

Led-valoputkia valmistava Valtavalo on käynnistänyt julkisen osakeannin yhteistyössä joukkorahoituspalvelu Invesdorin kanssa.

Vuonna 2008 perustettu Valtavalo nelinkertaisti hiljattain Kajaanin led-valoputkitehtaansa valmistuskapasiteetin. Yhtiön led-valoputket suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

”Tavoittelemme yhteensä reilun puolen miljoonan euron pottia kasvuun ja kansainvälisen liiketoimintamme kehittämiseen”, Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen kertoo tiedotteessa.

Valtavalo toimii Suomen lisäksi Pohjois-Euroopan markkinoilla. Kaiken kaikkiaan yhtiön ulkomaan myynti lähes kaksinkertaistui vuoden aikana ja on nyt jo puolet kokonaismyynnistä.

”Yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti noin 20 prosentin vuosivauhtia.”

Toukokuussa 2018 päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto oli noin 3,8 miljoonaa euroa ja tulos vajaat puoli miljoonaa euroa miinuksella. Yhtiö arvioi vuoden 2019 liikevaihdoksi 4,6 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 24 työntekijää, joista 19 Suomessa ja 5 Ruotsissa.

Yrityksen valoputket on tarkoitettu muun muassa julkisiin tiloihin ja tehdashalleihin, joissa valaistus hoidetaan enimmäkseen loisteputkien avulla. Tyypillisiä kohteita ovat sairaalat, parkkihallit, koulut, tehtaat ja muut tilat, joissa valot palavat pitkään ja valonlähteitä on paljon.

Sitra on ottanut Valtavalon mukaan omalle 98 kiinnostavimman kiertotalouden yhtiön listalleen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtavalo toteuttaa osakeannin joukkorahoituksella”

Vastaa