Constilta tulosvaroitus – viime vuoden liiketulos painuu tappiolle

Consti Yhtiöt alentaa arviotaan vuoden 2018 tuloksesta. Yhtiö arvioi, että sen koko vuoden 2018 liiketulos muodostuu tappiolliseksi ja heikkenee vuoteen 2017 verrattuna.

Yhtiön aiemmin antama ohjeistus koko vuoden 2018 liiketuloksesta oli, että se kasvaa vuoteen 2017 verrattuna. Consti-konsernin koko vuoden 2017 liiketulos oli -0,4 miljoonaa euroa ja liikevaihto 300,2 miljoonaa euroa.

Consti kertoo konsernin liiketuloksen loka-joulukuulta 2018 muodostuvan tappiolliseksi johtuen Consti Julkisivujen Asuntokorjausyksikön ennakoitua heikommasta kannattavuudesta. Liiketulosta heikentää yksittäisen arvokiinteistön käyttötarkoitusmuutosprojektin ennakoitua korkeammat kustannukset. Kyseinen projekti on alkanut alkuvuonna 2017, ja se valmistuu vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Constilta tulosvaroitus – viime vuoden liiketulos painuu tappiolle”

  1. Onko tappiokohde se josta rakennuslehti kirjoitti hankkeen alussa kuinka ammattitaitoinen tekijäjoukko on.

  2. Tuntuu että Consti on kuin laiva ilman kapteenia, ajelehtii karilta karille. Tilaajien luotto alkaa rapista.

  3. Eiköhän nyt ala Constin aika saada hankintatoimensa ja projektien suunnittelunsa sille tasolle mitä pörssiyhtiöltä vaaditaan.
    Tästä saisi pitkänkin tarinan mutta näihin kahteen homma kiteytyy eniten.
    Kuitenkin yhtiöissä on osia jotka tekevät tasaista voittoa vuodesta toiseen, ”suuret” hankkeet niin korjausurakoinnissa, julkisivuissa ja talotekniikassa sakkaavat tasaisesti vieden firman nollille tai pakkaselle.

Vastaa