Iloqin liikevaihto kasvoi selvästi, tulos heikkeni

Digitaalisia lukitusratkaisuja tekevän Iloqin liikevaihto kasvoi viime vuonna neljäsosalla, mutta samalla yhtiön tulos heikkeni vuodesta 2017. Yhtiön suhteellinen kannattavuus oli silti edelleen hyvä.

Iloqin uusi S50-tuoteperhe hyödyntää NFC-teknologiaa ja älypuhelinta, mikä mahdollistaa käyttäjälle avaimesta luopumisen. Kuva: Iloq

”Ottaen huomioon merkittävät strategian mukaiset kasvupanostukset ja meneillään olevan strategisen selvitystyön kannattavuutemme ja suhteellinen myyntikatteemme olivat erinomaisia. Selvitystyön kustannuksista oikaistu vertailukelpoinen käyttökatteemme kasvoi 2,1 prosenttia 10,3 miljoonaan euroon”, toimitusjohtaja Heikki Hiltunen toteaa yhtiön tiedotteessa.

”Teimme vuonna 2018 merkittäviä panostuksia tulevaisuuden kasvun ja kansainvälisen laajentumisen varmistamiseksi. Tavoitteemme on kiihdyttää kasvuamme.”

Iloqin merkittävimmät panostukset kohdistuivat erityisesti kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin sekä tuotekehityksen vahvistamiseen. Yhtiö laajensi Keski-Euroopan toimintojaan ja avasi toukokuussa uuden myyntiyhtiön Ranskaan ja marraskuussa Espanjaan. Keski-Euroopan liikevaihto kasvoikin erityisesti Saksan toimintojen vetämänä 53,9 prosenttia 8,8 miljoonaan euroon.

Pohjois-Euroopan toimintojen liikevaihto oli 41,5 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 19,7 prosenttia. Pohjois-Euroopassa kasvu oli euromääräisesti voimakkainta Ruotsissa.

Vahvat kasvupanostukset näkyivät myös henkilöstömäärässä, joka kasvoi vuodessa tasan 50 prosenttia ja oli vuoden lopussa 129.

Iloq ilmoitti toukokuussa 2018 arvioivansa mahdollisuuksia yhtiön osakkeiden listaamiseksi Helsingin pörssiin sekä muita mahdollisia vaihtoehtoja yhtiön nopean kasvun ja kansainvälistymisen varmistamiseksi. Lokakuussa 2018 yhtiö ilmoitti jatkavansa selvitystyötä vielä vuonna 2019 johtuen mahdollisten vaihtoehtojen määrästä ja valinnan vaatimasta ajasta.

Iloq (IFRS) 2018/2017

  • Liikevaihto milj. euroa 50,2/40,3
  • Myyntikate % 55,0/55,7
  • Liikevoitto % 16,5/22,6
  • Tilikauden tulos milj. euroa 6,5/7,2
  • Omavaraisuusaste % 68,6/70,4
  • Henkilöstö (kauden lopussa) 129/86

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Iloqin liikevaihto kasvoi selvästi, tulos heikkeni”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat