Sievi Groupin elementtitehdas käynnistyi

Sievi Groupin tytäryhtiön Sievi Element oy:n tuotantotilat ovat valmistuneet ja elementtitehtaan tuotanto käynnistynyt Sievin Hannunkankaalla.

Sievi Element oy:n elementtitehdas Sievissä. Kuva: Esa Melametsä

Sievitalona aikaisemmin tutuksi tulleen Sievi Groupin elementtitehdas valmistaa puuelementtejä ja valmisosia konsernin omaan käyttöön Sievi Hyvinvointitiloille, omakotirakentamiseen keskittyvälle Sievitalolle sekä asuntoyhtiöpuolelle Sievi Asunnoille ja Sievi Rakennukselle.

”Oma elementtitehdas on keskeinen osa konsernin kasvustrategiaa, sillä se varmistaa meille elementtien korkean laadun, saatavuuden ja vakaan hintatason. Esimerkiksi omakotitalojen precut-toimituksissa meille tulivat kasvun rajat vastaan, koska työvoimaa ei enää ollut riittävästi saatavilla. Tehtaan aloituksen myötä aloitamme omakotitalojen elementoinnin”, Sievi Groupin kehitysjohtaja Juha-Matti Silver kertoo tiedotteessa.

Lisäksi Sievi Element tuottaa elementtejä konsernin ulkopuolelle muiden ammattirakentajien tarpeisiin. Kysyntää on muun muassa hyvinvointirakentamisessa.

Elementtitehdas työllistää tällä hetkellä reilut kymmenen työntekijää tuotannossa. Tuotannon työntekijöiden lisäksi elementtitehtaalle on palkattu lisää suunnittelijoita, mikä parantaa suunnittelupuolen omavaraisuutta.

”Aloitusvaihe on sujunut mallikkaasti. Olemme toimittaneet elementtejä sekä hyvinvointikohteisiin että yhtiörakentamiseen ja omakotitaloihin. Tilauskanta näyttää oikein hyvältä”, tehtaanjohtaja Markus Göös sanoo.

Sievi Group tuo huhtikuussa omakotirakentamisen markkinoille uudenlaisen Säältä suojaan -elementtitoimituksen. ”Säältä suojaan -ratkaisu palvelee yksityisiä omatoimirakentajia mahdollistaen meille kasvun omakotimarkkinassa”, Silver toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sievi Groupin elementtitehdas käynnistyi”

Vastaa