Kokeile kuukausi maksutta

Orimattilan kaupunki ja WasaGroup kehittävät Hennan aluetta

Osapuolet ovat solmineet esisopimuksen koskien yhden korttelin kehittämistä uudelle Hennan alueelle.

Henna on Orimattilaan kehittyvä uusi kaupunginosa. Kuva: WasaGroup

28. toukokuuta solmittu esisopimus koskee WasaGroupin hybridikorttelikonseptin mukaisen korttelin toteuttamista alueelle. Korttelin on tarkoitus valmistua vuoden 2020 lopulla.

Hennan alue sijaitsee Orimattilassa Helsinki-Lahti -oikoradan varrella. Sinne on tarkoitus rakentaa 15 000 asukkaan vähähiilinen, energiatehokas ja yhteisöllinen kaupunginosa. Alueelle tulee kerros-, rivi- ja kaupunkipientaloja sekä palveluita ja työpaikkoja. Hennan pohjoispuolella on laaja yritysalue.

”WasaGroupin hybridikortteliajatus tukee erinomaisesti uuden kaupunginosan rakentumista, kun se mahdollistaa asuntojen lisäksi muun muassa päivähoitopalveluiden, muiden palveluiden ja liiketilojen sijoittumisen”, Orimattilan hankepäällikkö Kristian Keinänen sanoo tiedotteessa.

Kortteliin tulee asuntojen lisäksi tilat päiväkodille, liike- ja toimistotiloja sekä Orimattilan kaupungin Henna-info.

Liiketilat sijoittuvat kiinteistön ensimmäiseen kerrokseen ja toimistot toiseen ja kolmanteen. Neljänteen ja viidenteen kerrokseen tulee noin 10 omistusasuntoa, joiden koko vaihtelee yksiöistä kolmioihin.

Korttelin kehittämisestä, suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa WasaGroup. Kohteen rahoittaa ja omistaa yrityksen hallinnoima WGF-kiinteistökehitysrahasto, joka toimii tilojen vuokranantajana.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Orimattilan kaupunki ja WasaGroup kehittävät Hennan aluetta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat