YIT osti Slovakiasta tontin 300 miljoonan euron hanketta varten

Noin neljän hehtaarin kokoinen tontti sijaitsee Nivyn alueella Bratislavassa, Ruzinovin kaupunginosassa.

Nuppu on jättimäinen yhteensä 1000 asunnon hanke, jonka YIT rakentaa 10 vaiheessa vuosina 2016-2022. Kuva: Martin Viazanko / YIT

Yrityksen nyt ostaman niin sanotun A-alueen pinta-ala on 3,9 hehtaaria. Tontin kauppahinta maksetaan vaiheittain.

Kauppaan kuuluu optio tontin toisen, niin sanotun B-osan, ostamisesta. Yhteensä näiden kahden osan pinta-ala on seitsemän hehtaaria. B-osan ostaminen tapahtuu YIT:n tiedotteen mukaan näillä näkymin viiden vuoden kuluttua.

Yrityksen on tarkoitus kehittää ja rakentaa alueelle hybridihanke, joka sisältäisi asuntoja, toimisto- ja liiketiloja sekä puiston. Hankkeen kokonaisarvo olisi yli 300 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa näillä näkymin keväällä 2021.

”Olemme iloisia tonttikaupan onnistumisesta ja siitä, että saamme olla luomassa kestävää, urbaania elinympäristöä Ruzinovin arvostettuun kaupunginosaan”, YIT:n Asuminen Baltia ja CEE -divisioonan johtaja Tom Sandvik sanoo.

”Tavoitteena on ympäristön kannalta kestävä ja toiminnaltaan monipuolinen kaupunginosa, jossa yhdistyy korkeatasoinen asuminen, palvelut ja työpaikat. Tonttikauppa on YIT:lle strategisesti tärkeä. Vahvistamme kaupalla asemaamme Bratislavan johtavana asuntokehittäjänä.”

YIT:llä on Ruzinovin kaupunginosassa meneillään myös toinen merkittävä hanke, jonka nimi on Nuppu. Vuonna 2016 käynnistynyt Nuppu sisältää yli 1 000 asuntoa, jotka rakennetaan 10 vaiheessa

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT osti Slovakiasta tontin 300 miljoonan euron hanketta varten”

Vastaa