Kokeile kuukausi maksutta

Maanrakennusyrityksen toimitusjohtajalle sakkoja – ei antanut työtodistusta ja palkkalaskelmaa

Pirkanmaan käräjäoikeus on 13. kesäkuuta tuominnut maanrakennusalan yrityksen toimitusjohtajan 15 päiväsakon sakkorangaistukseen työsopimuslakirikkomuksesta.

Työntekijä ei ollut saanut työnantajaltaan työtodistusta eikä palkkalaskelmia muutaman kuukauden ajalta. Työntekijä kääntyi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen puoleen, joka lähetti työnantajalle kirjallisen kehotuksen hoitaa asia kuntoon määräajassa.

Työnantaja ei työsuojeluviranomaisen kehotuksestakaan edelleenkään antanut työtodistusta ja palkkalaskelmia asetettuun määräaikaan mennessä, joten työsuojeluviranomainen ilmoitti asian rikoksena poliisitutkintaan.

Työntekijä tarvitsee työtodistusta ja palkkalaskelmia esimerkiksi jouduttuaan työttömäksi. Jos niiden antaminen laiminlyödään, aiheutuu siitä monenlaista harmia mm. työttömyysturva-asioissa. Osassa tapauksista lienee kysymys unohduksesta taikka ajattelemattomuudesta, mutta osassa tapauksissa niitä ei anneta työnantajan ja työntekijän välisten ristiriitojen takia.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työtodistus on aina kuitenkin työntekijälle annettava, vaikka esimerkiksi työsuhteen päättymiseen liittyisi epäselvyyksiä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toimittaa säännönmukaisesti poliisitutkintaan tapaukset, joissa työnantajalle annettu kehotus ei tuota tulosta. Työsuojeluviranomainen voi myös sakon uhalla velvoittaa työnantajan antamaan työtodistuksen ja palkkalaskelman.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maanrakennusyrityksen toimitusjohtajalle sakkoja – ei antanut työtodistusta ja palkkalaskelmaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat