Vaikka kesän talousluvut kertovat rakentamisen laskusta, yritykset ovat yhä optimistisia

Euroconstruct-konferenssissa arvioitiin kesäkuussa, että Suomessa rakentaminen kääntyy laskuun, aivan kuten Ruotsissa jo viime vuonna. Molemmissa maissa on näköpiirissä useampi negatiivisen kasvun vuosi. Rakennusliikkeissä suhdanteiden tasaantumiseen suhtaudutaan rauhallisen optimistisesti, sillä se ainakin hillitsee kustannuslaukkaa.

Vantaan Kivistö mainitaan usein esimerkkinä, jossa asuntojen tarjonta on ainakin hetkellisesti kysyntää suurempi. Rakennusliikkeet luottavat kuitenkin yhä sijoittavetoiseen kysyntään, koska velkaraha on historiallisen halpaa.
Rakentamisen kokonaistuotanto Euroconstruct-alueella kasvoi 3,1 prosenttia vuonna 2018. Kasvu oli hieman parempi kuin odotettiin kuusi kuukautta sitten, arvioitiin kesäkuussa Euroconstruct-konferenssissa Roomassa. Suomea konferenssissa edusti VTT:n peruina Forecon.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaikka kesän talousluvut kertovat rakentamisen laskusta, yritykset ovat yhä optimistisia”