Vuokrat nousivat eniten pääkaupunkiseudulla ja Turussa

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat toisella vuosineljänneksellä suurista kaupungeista eniten pääkaupunkiseudulla ja Turussa viime vuoden vastaavasta ajasta.

Tilastokeskuksen mukaan koko maassa vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat 1,2 prosenttia vuoden takaisesta. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa nousua kertyi 1,5 prosenttia vuodessa, Tampereella 1,4 prosenttia ja niin Kuopiossa kuin Oulussakin 1,3 prosenttia.

Samalla ajanjaksolla Ara-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla Ara-vuokrat kipusivat 1,3 prosenttia, Turussa 0,7 prosenttia, Tampereella 1,0 prosenttia, Kuopiossa 2,3 prosenttia ja Oulussa 1,1 prosenttia.

Suurista kaupungeista vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Vantaalla, Turussa ja Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 6,0 prosenttia ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia.

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet lähes kaikkialla, mutta vuokrien vuosinousu on hidastunut viime vuosina eri puolilla maata.

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa Helsingin keskivuokrataso on edelleen korkein koko maassa. Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö (20,3 euroa/m²) on esimerkiksi Tampereen keskivuokratasoon verrattuna lähes 6 euroa korkeampi. Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö maksoi 22,2 euroa, Tampereella 15,4 euroa ja Turussa 14,7 euroa.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu Kansaneläkelaitoksen asumistukirekisterin ja yksityisten vuokrataloyhtiöiden tietoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuokrat nousivat eniten pääkaupunkiseudulla ja Turussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi