Oodin arkkitehti: ”Oli yllätys, että ihmiset eivät käytä pääovia”

Oodin ovien vaihto saa ymmärrystä kirjaston suunnittelijoilta. Arkkitehti Juho Grönholm harmittelee vain, että kerralla ei onnistuttu tekemään ratkaisua, joka olisi toiminut käytännössä.

Oodin sivusisäänkäynnin ovien vaihtaminen ei ole arkkitehti Juho Grönholmin mielestä mitenkään dramaattista kokonaisuuden kannalta.
Helsingin keskustakirjasto Oodin suunnittelijoille tuli yllätyksenä, että asiakkaat eivät ensisijaisesti käytäkään pääovia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Oodin arkkitehti: ”Oli yllätys, että ihmiset eivät käytä pääovia””

  1. Taisi jäädä ihmisvirrat huomioimatta. Loogisesti suurin ihmisvirta on rautatieaseman suunnalta . Baana tai Mannerheimintien suunta ei tuo sellaisia ihmisvirtoja alueelle. Ihmisvirtojen suhteen talo aukeaa väärään suuntaan. Yleisen tilan hahmottelun mukaan taas suunta on kuten pitääkin. Jos nurkkaovea ei olisi ollut niin kaikki olisivat käyttäneet pääovea. Joillekin yllätys joillekin ei. Ihminen on laiska eikä viitis kiertää edes 10 m katutyötä, miksi kävellä 50 m toiselle ovelle.

  2. Itselle ne pääovet eivät ole koskaan kunnolla toimineet. Pyörivät sekä tavalliset lasiovat eivät yksinkertaisesti aukea tai pyöri. Pyörivät ovat sitten vielä niin ahtaat. Tyhmänä siinä sitten katselee keltaisia ympyröitä ja ihmettelee että miten ovet saisi avautumaan, kunnes joku tulee toiselta puolelta ja jokin ovista saattaa avautua ja itsekin pääsee läpi. Ihme että tästä ei puhuta, koska tätä näkee ovien kanssa tapahtuvan jatkuvasti. Ihmiset oppivat välttämään sitten näitä ovia, kun joutuvat tyhminä ihmettelemään lasikaapissa.

Viimeisimmät näkökulmat