Helsingin keskustan Sokos luopuu yhdestä kerroksesta, tilalle hotellihuoneita

Original Sokos Hotel Vaakuna laajenee tavaratalo Sokoksen käytössä tähän asti olleeseen viidenteen kerrokseen.

Helsingin Sokos luopuu yhdestä kerroksesta ja siihen rakennetaan huoneita hotelli Vaakunalle. (Kuva: Juha-Pekka Laitinen/HS)

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevalle Vaakunalle rakennetaan Sokokselta poistuvaan kerrokseen 72 huonetta. Remontin jälkeen hotellissa on yli 340 huonetta.

Pääkaupunkiseudulla hotellihuoneista on nyt kova kysyntä. Vaakuna on vilkkaassa käytössä ja laajennus tuo sille SOK:n tiedotteen mukaan kaivattua lisäkapasiteettia.

Tavaratalokauppa on sen sijaan hiljentynyt kovan kilpailun ja verkkokaupan vuoksi. Tavaratalo Sokos jatkaa toimintaansa kymmenkerroksisen talon 1–4 kerroksissa.

Hotelli Vaakuna avautui olympiavuonna 1952 ja on funkkisarkkitehti Erkki Huttusen päätyö Helsingissä.

Uudet huoneet ovat jo rakenteilla ja ne sisustetaan samaan tyyliin kuin hotelli Vaakunan viime ja tänä vuonna uudistetut huoneet. Huttusen nojatuolit ja kipsiset rauhankyyhkyt ovat SOK:n mukaan osa uudenkin hotellikerroksen huoneiden sisustusta.

Uusi hotellikerros valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä. Talon ylimmässä 10. kerroksessa sijaitsee näköalaravintola Loiste sekä tapahtumatiloja, jotka uudistetaan ensi kevään aikana.

Original Sokos Hotel Vaakunan liiketoiminnoista vastaa SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Sokotel Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin keskustan Sokos luopuu yhdestä kerroksesta, tilalle hotellihuoneita”

Vastaa