Tanssin talo hakee Helsingiltä lisä­rahoitusta, maan­rakennus­työt alkamassa lokakuussa

Kasvaneet rakennuskustannukset ja liian niukka esitystekniikan budjetti ovat saaneet Kaapelitehtaan yhteyteen rakennettavan Tanssin talon hakemaan lisärahoitusta.

Havainnekuva Tanssin talosta. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Helsingin kaupunginhallitus ratkaisee maanantaina, saako Tanssin talo 3,9 miljoonan euroa lisää. Tähän mennessä Helsinki on luvannut sijoittaa hankkeeseen kuusi miljoonaa euroa, mikä vastaa valtion lupaamaa osuutta.

Hankkeen lisärahoitus näyttää olevan melko todennäköinen, koska Kaapelitehtaaseen remontoitu tanssin harjoitussali on jo valmis ja otetaan käyttöön marraskuussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo lupautunut kattamaan valtaosan esitystekniikan lisäkuluista eli 1,25 miljoonaa euroa.

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt hankkeelle 15 miljoonan euron avustuksen. Yhteensä 34,8 miljoonan euron rahoituksesta loppuosa tulee Kaapelitalolta, joka rahoittaa vanhan kiinteistön muutostöitä 7,8 miljoonalla eurolla.

Tanssin talon rakennushanketta on jo pienennetty kymmeneksellä siten, että osa toiminnoista on siirretty vanhaan Kaapelitehtaaseen.

Tanssin talon uudisrakennuksen urakan on määrä alkaa Ruoholahdessa maanrakennustöillä vielä lokakuun aikana.

Taloon on tulossa kaksi esityssalia: 700-paikkainen Erkko-sali sekä 250-paikkainen Pannuhalli Kaapelitehtaassa.

Tanssin taloa on suunnitellut kaksi arkkitehtitoimistoa: JKMM-arkkitehdit sekä arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli.

Tanssin talon uudisrakennuksen myötä Kaapelitehtaan sisäpiha katetaan. Tanssin talon on määrä avata ovensa vuonna 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tanssin talo hakee Helsingiltä lisä­rahoitusta, maan­rakennus­työt alkamassa lokakuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat