Veturitie alkaa valmistua: Keskelle Helsinkiä avataan liki kilometri uutta katua

Helsingin Pasilassa avataan tänään Veturitien ensimmäinen vaihe.

Pasilan rakentamiseen liittyy myös suuria liikennehankkeita. Veturitien urakan ykkösvaihe on nyt valmis (Kuva: AVP-Ilmakuvaus)

Rakennusyhtiö YIT:n jättihanke Pasilassa edistuu. Veturitien ensimmäisen vaiheen valmistuminen tuo yhtiön tiedotteen mukaan reilusti lisää kapasiteettia Pasilan autoliikenteeseen.

Triplan ostoskeskus ja Pasilan asema avaavat ovensa lokakuun puolivälissä, mikä helpottaa myös pyöräilijöiden, jalankulkijoiden ja joukkoliikenteen käyttäjien arkea.

”On varsin harvinaista, että keskelle Helsinkiä avataan liki kilometrin verran täysin uutta katua. Tätä on neljä vuotta rakennettu, ja lopputuloksessa näkyy tuhansien ammattilaisten työpanos”, sanoo YIT:n työpäällikkö Aapo Urjanheimo tiedotteessa.

Helsingin kaupungin projektinjohtaja Harri Verkamo kertoo, että Veturitiestä tulee Helsingin suurimpia sisäänajo- ja kauttakulkuväyliä.

Liikennesuunnittelun pohjana tehdyt simuloinnit on mitoitettu vuoden 2035 mukaan. Silloin Teollisuuskadun tunnelissa liikkuu ennusteiden perusteella vuorokausittain keskimäärin noin 15 000 ajoneuvoa. Triplan kohdalla ennakoidaan kulkevan 35 000 ja Hartwall Areenan vierestä jo yli 45 000 ajoneuvoa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Veturitie alkaa valmistua: Keskelle Helsinkiä avataan liki kilometri uutta katua”

Vastaa